Mahvetme nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mahvetme nedir?​

Boşa gitmesine sebep olmak, heba etmek.

Her şeyi mahvettim ne demek?​

içimde istemsizce hissettiğim o duygunun kelimelere dökülmüş hali.
Mahveden nedir?
Yok etmek. Bozup işe yaramaz duruma getirmek.
Mahıv ne demek?
[1] harab olma, yıkılma, ortadan kalkma, çökme, bozulma. [2] insansal noksanlıklardan kurtulma durumu. [3] benlik bakımından silinme. [4] yok etme, ortadan kaldırma.

Mahfetmek mi mahvetmek mi?​

Mahvetmek kelimesinin yazılışı mahvetmek şeklinde olmalıdır. Yazım yanlışı olarak mahfetmek şeklinde olan kelimenin doğru yazılışı mahvetmek olarak yazılmalıdır.

Onmaz kelimesinin anlamı nedir?​

sıf. (on-mak’tan isim-fiil ekinin kalıplaşmasıyle on-maz) İyileşmez, şifâ bulmaz, onulmaz: Hasret ellerine seferin mi var / Doğduğun yerlerden haberin mi var / Rızâ gibi onmaz kaderin mi var / Ağladın mı bilmem sen de ben gibi (Rızâ Tevfik’ten).
Mahveder nasıl yazılır?
Kelimelerin yanlış kullanımları nedeniyle genellikle yazım yanlışları ortaya çıkmaktadır. Mahvetmek nasıl yazılır? Mahvetmek kelimesinin yazılışı mahvetmek şeklinde olmalıdır. Yazım yanlışı olarak mahfetmek şeklinde olan kelimenin doğru yazılışı mahvetmek olarak yazılmalıdır.
Mahfetmek nasıl yazılır TDK?
yok etme, yok olma manasındaki kelime. aslı * mahvdır, hemen hemen hep bu şekilde kullanılır. (bkz: mahvetmek) (bkz: mahvolmak) (bkz: mahvına sebep olmak) ek almadan mahıv şeklinde nedense hiç kullanılmaz, kullanılınca kulağa garip gelir.
Yok etme, yok olma. Harab olma. Yıkılma. Ortadan kalkma.
Mahvoldu mu mahvoldu mu?
“Mahvoldum mu?” yoksa “Mafoldum mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mafoldum şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mahvoldum şeklinde olmalıdır.
Onmazlık ne demek?

Hemşehri kelimesinin sözlük anlamı nedir?​

Memleketli kelimesi ile eş anlamlı olan hemşeri, aynı şehirde doğmuş kişiler için kullanılır.

Mahvettim mi Mahfettim mi?​

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mahfetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mahvetmek şeklinde olmalıdır.

Geri