Mahv mi oldu nasil yazilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mahv mı oldu nasıl yazılır?​

Yok olmak, heba olmak ve yararsız duruma gelmek gibi anlamlara gelen mahvolmak kelimesi, konuşma yani telaffuzda dahi yanlış dile getirilen kelimelerden birisidir. Mahvolmak kelimesinin en doğru şekilde örnek yazımı ”mahvolmak” olarak görülmektedir.

Maf etmek nasıl yazılır?​

MAHVOLMAK NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı ”mahvolmak” olarak yazılır. Aşağıda cümle içerisinde doğru örnekleri görebilirsiniz.
Mahvolmuş mu mahvolmuş mu?
Doğru kullanımı Mahvolmak şeklinde olmalıdır.

Mahvoldum nasıl yazılır TDK?​

“Mahvoldum mu?” yoksa “Mafoldum mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mafoldum şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mahvoldum şeklinde olmalıdır.

Mundar nasıl yazılır TDK?​

Türk Dil Kurumu’na göre bu sözcüğün doğru yazımı “murdar” şeklindedir. Nişanyan Sözlüğü de bu veriyi esas alıyor. Ancak 19. yüzyıldan itibaren “mundar” ifadesinin de kullanıldığını vurguluyor. “Mındar” diye bir söyleyiş yok.
Mahvettim mi mahvettim mi?
Bu kelime genellikle Mahfetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mahvetmek şeklinde olmalıdır.
Mahv kelimesi Türkçe’de “yok olma” anlamına gelir.
Mahfetmek şeklinde sözlü olarak kullanılan kelimenin yazım olarak da aynı şekilde yazılması yazım yanlışına neden olmaktadır. Kelime kullanımında mahfetmek olarak kullanılan kelime f harfinin yerine v harfi getirilmesiyle mahvetmek halinde kullanılmaktadır.
Mahvoldum ne demek?
Bozulup yararsız duruma gelmek. Onulmaz duruma gelmek. Boşa gitmek, heba olmak.

Mahv mı etsin nasıl yazılır?​

Mahvetmek kelimesi bir durumu daha kötü hale getirmek anlamına gelmektedir. Yazım yanlışı sıklıkla yapılan mahvetmek kelimesi Türk Dil kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde mahvetmek olarak kabul edilmektedir.

Murdar etmek ne demek TDK?​

Bu doğrultuda murdar etmek özellikle dini kurallara göre kesilmemiş hayvanlar için kullanılan bir terimdir. Murdar olmak ise kirlenmiş ya da herhangi bir sebepten dolayı pis olan kimse için denir.
Kedi uzanamadığı ciğere mundar mı murdar mı?
Halk arasında özellikle “kedi uzanamadığı ciğere murdar der” atasözlüyle özleşmiş kelime, çoğunlukla yanlış telaffuz edilerek “mundar” deniliyor. İşte Türk Dil Kurumu’na göre murdar kelimesinin anlamı…

Geri