AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mahsup edilerek ne demek?

Editör

Yeni Üye

Mahsup edilerek ne demek?​

TDK sözlüklerinde mahsup etmek kelimesi hesaba geçirmek, borcunu alacağından düşmek anlamlarına gelmektedir.

Ceza mahsup ne demek?​

Ceza hukukunda mahsup, hüküm kesinleşmeden önce kişi özgürlüğünün kısıtlanması sonucunu doğuran tüm haller nedeniyle geçirilen sürelerin mahkum olunan cezadan indirilmesini ifade etmektedir (TCK m.63).

Mahsup maaş ne demek?​

Mahsup maaş ne demek?
6661 sayılı kanuna göre mahsup tutarı şu demektir: Yasaların sağladığı teşvik miktarını geçmişteki SSK pirimi borcuna saydırmaya denilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara yönelik olarak gerçekleştirilen yıllık maaş zamları özel sektörde de yapılan bir uygulamadır.

Muhasebede mahsup etmek ne demek?​

Muhasebede mahsup etmek ne demek?
Hesaba geçirmek , kaydetmek anlamına gelen mahsup terimi , ticari işlemlerde borçlanılmış bir tutar karşılığı para veya mal olarak yapılan ödemedir.

Elektrik faturası mahsup edilmesi ne demek?​

Mahsuplaşma, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği’ne göre “belirli bir zaman dilimi içinde gerçekleşen, üretim ve tüketimin birbirinden düşülmesi sonucu kWh cinsinden net üretim veya net tüketim değerinin bulunması işlemi” olarak tanımlanıyor.

Mahsup ödeme şekli ne demek?​

Mal bedelinin kısmen veya tamamen başka bir mal ve/veya hizmet karşılığında elde edilen dövizlerle yapılan ödeme biçimi.

Mahsup edilen vergi ne demek?​

Mahsup edilen vergi ne demek?
Gelir Vergisi Kanunu’nun 181’inci maddesi gereği olarak yıllık beyannamede gösterilen gelire dahil kazanç ve iratlardan bu kanuna göre kesilmiş bulunan vergiler, beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisine mahsup edilir.

Tutuklulukta geçen 1 gün kaç gün sayılır?​

Tutuklulukta geçen 1 gün kaç gün sayılır?
5275 sayılı CGTİHK Geçici 6/4. maddesi uyarınca koşullu salıverilme süresinin hesaplanmasında; Hükümlünün 15 yaşını dolduruncaya kadar ceza infaz kurumunda geçirdiği, 1 gün, 3 gün; Hükümlünün 18 yaşını dolduruncaya kadar ceza infaz kurumunda geçirdiği, 1 gün, 2 gün olarak dikkate alınır.

Aylık Mahsuplasma nedir?​

Aylık Mahsuplaşma; O ay içerinde ürettiğiniz ve tükettiğiniz enerjinin mahsup edilerek, üretim fazlanız olması durumunda dağıtım şirketine, tek zamanlı elektrik birim fiyatından fatura etmeniz, eksiğiniz olması durumunda dağıtım şirketinin size, toplam elektrik birim fiyatından fatura etmesi anlamına gelmektedir.

Mahsup enerji bedeli nedir?​

Yekdem mahsup nedir?​

Yekdem mahsup nedir?
Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması anlamına gelen bu kavram ile teşvik edilen santrallerin teşvik mekanizmaları ve genel olarak oluşan toplam maliyetin ve/veya tedarikçilerin tüketimlerine olan oransal maliyeti kastedilmektedir.

Elektrik faturası mahsup ne demek?​

Elektrik faturası mahsup ne demek?

Mahsup edilecek toplam vergi ne demek?​

Gelir vergisi mükellefleri, vermiş oldukları yıllık gelir vergisi beyannamesinde gösterdikleri gelirler üzerinden hesaplanan gelir vergisinden, bu gelirler nedeniyle daha önce ödemiş oldukları vergileri mahsup edebilmektedirler.

9318 vergi kodu nedir?​

9311 vergi kodu nedir : TÜTÜN MAMULLERİNİN ZARARLARININ ÖNLENMESİNE DAİR KANUN UYARINCA AL.İ. P.C(4207 S.K.) 9317 vergi kodu nedir : 5326 SAYILI KANUN UYARINCA CUMHURİYET SAVCILIKLARINCA VERİLEN İ.P.C. 9318 vergi kodu nedir : 5326 SAYILI KANUN UYARINCA MAHKEMELER TARAFINDAN VERİLEN İ.P.C.

Cezaevi 1 gün kaç gün sayılır?​

Cezaevi 1 gün kaç gün sayılır?

Mahsup kelimesi, genel anlamda bir borcu veya alacağı bir miktarla karşılama, hesaba geçirme anlamına gelmektedir. Farklı alanlarda kullanılan mahsup kavramları ise şu şekilde açıklanabilir:

1. **Ceza Mahsup:** Ceza hukukunda mahsup, kişinin özgürlüğünün kısıtlanması sonucunu doğuran tüm haller nedeniyle geçirdiği sürelerin mahkum olunan cezadan indirilmesini ifade eder (TCK m.63).

2. **Mahsup Maaş:** Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara yönelik yıllık maaş zamlarının, geçmişteki SSK pirimi borcuna saydırılması anlamına gelir.

3. **Muhasebede Mahsup Etme:** Ticari işlemlerde, borçlanılan bir tutarın karşılığı olarak yapılan para veya mal ödemesini ifade eder.

4. **Elektrik Faturası Mahsup:** Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği'ne göre, belirli bir zaman diliminde gerçekleşen üretim ve tüketimin birbirinden düşülmesi sonucu net üretim veya tüketim değerinin bulunması işlemidir.

5. **Mahsup Ödeme Şekli:** Mal bedelinin başka bir mal veya hizmet karşılığında elde edilen dövizlerle kısmen veya tamamen ödenmesi biçimidir.

6. **Mahsup Edilen Vergi:** Gelir Vergisi Kanunu'na göre yıllık beyannamede gösterilen gelire dahil kazanç ve iratlardan kesilen vergilerin, beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisinden mahsup edilmesidir.

7. **Aylık Mahsuplaşma:** Enerji üretim ve tüketiminin aylık olarak karşılaştırılması sonucu oluşan fazla veya eksi enerjinin dağıtım şirketi ile müşteri arasındaki hesaplaşmasıdır.

8. **Yekdem Mahsup:** Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması kapsamında, teşvik edilen santrallerin maliyetlerinin tedarikçi maliyetlerine oranlanması işlemidir.

Hope this information helps! If you have any more questions or need further details, feel free to ask.

Geri