AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mahlep Kokulu Kıyır Kandil Simiti

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mahlep Kokulu Kıyır Kandil Simiti Tanımı İçin Malzemeler
Yarım paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı (akı üzeri için)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un (kontrollü)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
Susam (kavrulmuş)
Çörek otu yahut çekirdek içi ile çeşitlendirebilirsiniz

Mahlep Kokulu Kıyır Kandil Simiti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için un,kabartma tozu ve mahlep hariç tüm materyalleri önden karıştırıp yoğuralım.
Ardından denetimli bir biçimde yavaş yavaş un, kabartma tozu ve mahlep ek ederek hamur kıvamına getirelim.
Ceviz büyüklüğünde kesimlere bölerek uzun rulolar yapıp simit formunda halkalar haline getirelim.
Önce yumurta akına sonra da susamlara batırarak tepsimize alalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

@secilinn_mutfagi.

Mahlep Kokulu Kıyır Kandil Simiti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst