AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mahkemede kadin ne giyer?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.439
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mahkemede kadın ne giyer?​

Örneğin bir kadın avukat, mahkemede cübbesini giyeceği için cübbenin içerisine mahkeme salonunun ağırlığı da dikkate alınarak şık bir elbise, kumaş pantolon-gömlek ya da etek-gömlek kombinlerini seçebilir. Başka bir örnekte spor medyasında çalışan bir kadın, ofis ortamına göre daha rahat ve spor kıyafetler giyebilir.

Mahkemeye gitmeden dava düşer mi?​

DAVACI DURUŞMAYA GELMEZSE NE OLUR? Mahkemeye gitmemeniz halinde davayı takip eden bir vekiliniz de yok ise dava düşecektir. Davanız müracaata bırakılacaktır.

Mahkemede müştekiye ne sorulur?​

Mahkemede müştekiye ne sorulur?
Müşteki (Şikayetçi ) iseniz; Eğer mahkemeden önce karakolda ya da savcılık önünde aynı konuda daha önce ifade vermiş iseniz veya şikayet dilekçenizde beyanlarınızı sunmuşsanız, mahkeme önündeki ifadeniz de önceki ifadenizden farklı olursa çelişkilerin sebebi de hakim tarafından size sorulacaktır.

Hakim karşısında nasıl savunma yapılır?​

Ceza davasında savunma, yazılı ya da sözlü olarak yapılabilir. Sanık, dava konusu olayın nasıl meydana geldiğini ve delillerini mahkeme huzurunda bildirir. Yine varsa şikayetçi olan katılan da beyanlarını sunabilir. Yine konu hakkında bilgisi olan tanıklar da mahkeme huzurunda dinlenir.

Sanık mahkemeye katılmak zorunda mı?​

Sanık duruşmaya geçerli bir mazereti olmadığı sürece katılmak zorunda olan taraftır. Mahkemeye katılmayan ve geçerli bir mazereti olmayan sanık zorla mahkemeye getirilir.

Sanık duruşmaya gelmezse ne olur?​

Sanık duruşmaya gelmezse ne olur?
Sanık çağrıldığı duruşmaya mazeretsiz olarak katılmaz ise hakkında zorla getirme emri düzenlenir. Zorla getirme emri sanığın yaşamakta olduğu bölgedeki emniyet ya da jandarma birimlerine gönderilir. Bu birimler duruşma günü sanığı arayarak belirtilen günde duruşma salonu önünde hazır olmasını sanığa bildirir.
Mahkemede müşteki ne yapar?​
Sonuç Müşteki şikayetçi, suçtan zarar gören ve mağdur anlamlarına gelmektedir. Müşteki kendisine karşı işlenen suçu ve suçluyu öğrendikten sonra altı ay içerisinde yetkili birimlere şikayette bulunmalıdır. Altı aylık süre takibi şikayete bağlı olan suçlarda hak düşürücüdür.
 
Mahkemede kadınlar genellikle duruşma tipine ve pozisyonlarına göre kıyafet seçimi yaparlar. Örneğin, kadın avukatlar genellikle cübbe giyerek mahkemeye giderler. Cübbeden önce genellikle şık ve resmi bir elbise, pantolon-gömlek ya da etek-gömlek kombini tercih edilebilir. Diğer yandan, spor medyasında çalışan bir kadın ise ofis ortamının gerektirdiği kadar resmi olmayan ve daha rahat kıyafetleri tercih edebilir.

Mahkemeye gitmeme durumunda, davayı takip eden bir vekil olmadığı sürece dava düşebilir ve müracaat bırakılabilir. Davacı duruşmaya gelmezse, davasını takip eden bir temsilcisi olmadığı için davanın düşmesi söz konusu olabilir.

Mahkemede müştekiye sorulan sorular genellikle ifade ya da şikayet dilekçesinde verdiği beyanlarla ilgilidir. Eğer daha önce farklı beyanlar vermişse, hakim tarafından çelişkilerin sebebi sorgulanabilir.

Sanık duruşmaya katılmak zorundadır ve geçerli bir mazereti olmadıkça duruşmaya gelmesi beklenir. Mazeretsiz olarak duruşmaya katılmayan sanık için zorla getirme emri düzenlenebilir ve emniyet ya da jandarma aracılığıyla duruşmaya getirilebilir.

Mahkemede müştekinin görevi genellikle şikayetçi olarak suçtan zarar görmüş ya da mağdur durumunda olan kişiyi temsil etmektir. Müşteki, işlediği suç hakkında yetkili birime şikayette bulunmalı ve hak düşürücü süreleri dikkate almalıdır.
 
Geri
Üst