- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 208.655
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mahkemede boşanmak istemiyorum dersem ne olur?
Bu boşanma çeşidi ‘İhtilaflı / Çekişmeli Boşanma ‘ davasıdır. Taraflardan biri bu davayı açtığı takdirde eşlerden biri boşanmak istemiyorsa dahi bu davaya iştirak etmek zorundadır. Boşanmak istemeyen taraf davaya katılmadığı takdirde boşanma davası onun yokluğunda ilerlemeye devam edecektir.Karşı taraf boşanmak istemezse kaç yıl sürer?
Boşanmanın rededilmesi durumunda ise aynı boşanma nedeniyle 3 yıl tekrar boşanma davası açılması mümkün olmayacaktır. 3 yıl beklenmesi durumunda eşler tekrar bir araya gelmemişler ise, kusuru aranmaksızın aile mahkemesince boşanmaya karar verilir.Boşanma davanız ne kadar sürdü?
İki tarafında tüm hukuki konular üzerinde anlaşarak mahkemeye başvurduğu anlaşmalı boşanma davaları tek celsede biter. Sonucun karar bağlanması 1 ila 4 ay arasında gerçekleşir. Çekişmeli boşanma davaları ise çok daha uzun süren davalardır. 8 veya 12 arasında sonuçlanabilir.
Boşanmada 3 yıllık süre ne zaman başlar?
Bu süre, ilk boşanma talebinin reddi kararının kesinleşmesi anında başlar. Yabancı bir mahkeme tarafından boşanmanın reddine ilişkin karar verilmesi halinde, üç yıllık sürenin başlangıcı, kararın yetkili Türk Mahkemesi tarafından tanınması kararının kesinleştiği tarihtir.