AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mahkeme kararina ragmen kiraci evi Bosaltmazsa ne olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mahkeme kararına rağmen kiracı evi Boşaltmazsa ne olur?​

Tahliye kararına rağmen kiracı evi boşaltmaması halinde, mahkemenin gerekçeli kararı gereği icraya konularak hemen tahliye istenebiliyor. Kiracı, tahliye kararını temyiz ederse, belirli bir bedeli depo etmek şartıyla, temyiz mahkemesinin vereceği karara kadar tahliyenin uygulanması bekletiliyor.

Yeni satın alınan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?​

Kiracıyı çıkartmanız için taşınmazı satın aldığınız gün dahil olmak üzere bir ay içinde ihtar çekmeli ve altı ay sonra dava açmalısınız.

Tahliye kararı çıktı ne yapmalıyım?​

Tahliye kararı çıktı ne yapmalıyım?
Kiracıya yapılan karar tebliğinin ardından geçen 10 günlük süre sonunda tahliye gerçekleştirilir. Tahliye kararında; borçlu kiracı 3 aylık kira bedeli vermek üzere, icranın geri bırakılması yoluna başvurma hakkına sahiptir.

Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?​

Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?
Evden Çıkmayan Kiracının Tahliyesi ve Süreleri Eğer 30 gün içerisinde kira bedeli ödenmez ve kiralayan tarafından icra mahkemesine dava açılırsa, mahkeme tahliyeye karar verir. Birikmiş kira bedelinin tahsili için ise, ayrıca bir ifa davası açmak gerekir.

Kiracıya ihtarname çektikten sonra ne olur?​

İhtarname gönderildikten sonra eğer kira sözleşmesinin bitimi 6 aydan uzun süreli ise kiracı 6 ay içinde evi boşaltmalıdır. Kiracı evden çıkmayı kabul etmiyorsa dava yoluyla tahliye edilebilir.

Yeni dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?​

dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilir mi Haberi Gayrimenkul kiralamalarında tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. Kanunen mal sahipleri ancak kanunda yazan haklı tahliye nedenlerinin doğması halinde kiracısını tahliye edebiliyor.

Satilan Dukkandan Kiraci ne kadar surede cikarilir?​

Satilan Dukkandan Kiraci ne kadar surede cikarilir?
Taşınmazın satılması durumunda yeni malik ihtiyacı durumunda kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor. Tahliye için edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesi feshi davasını altı ay sonra açabiliyor.

Tahliye takibi nasıl durdurulur?​

Tahliye takibi nasıl durdurulur?
Borçlu kira bedeli ve üzerine düşen aidat yükümlülükleri, icra masrafları gibi alacakların tamamını 30 gün içerisinde ödemelidir. Borçlunun genel haciz yoluyla takipte olduğu gibi kira borcuna veya kira ilişkisine itiraz hakkı mevcuttur. Borçlu 7 gün içerisinde borca itiraz ederse takip durur.
Ihtarname çekildikten sonraki süreç nedir?​
noterden ihtarname çektikten sonra , ihtarname muhataba ulaştıktan sonra ihtarnamede öngörülen süre içerisinde ihtar konusunu oluşturan eylem yerine getirilmezse (ödeme yapılması, haksız fiilin sonlandırılması gibi) hukuki yollara başvurulacaktır. İhtarnamedeki beyanlar ilerideki olası bir dava sürecinde bağlayıcıdır.
Kiracıya ihtar çekildikten sonra ne kadar zaman?​
Kanun gereğince yeni mülk sahibi, eğer kira kontratına istinaden tapuda şerh yoksa, tapu devri yapıldıktan sonra bir ay içinde kiracıya ihtarname göndermelidir. İhtarname gönderildikten sonra eğer kira sözleşmesinin bitimi 6 aydan uzun süreli ise kiracı 6 ay içinde evi boşaltmalıdır.

Tahliye kararı ne kadar geçerli?​

Tahliye kararı ne kadar geçerli?
Tahliye işlemi duran mahkeme kararı istinaf mahkemesine gidiyor ve tahminen 1 yıl civarı burada görüşülüyor. 1.yılın sonunda tahliye kararı çıkıyor. Buradan sonra kararın infaz edilmesi ve kiracının çıkarılması 1-2 ay arasında sürebiliyor. Tüm sürelerin toplamı yaklaşık 25 ay oluyor.

Istinaf tahliye kararını durdurur mu?​

Istinaf tahliye kararını durdurur mu?
-Borçlunun verilen tahliye kararına karşı kanun yoluna başvurması halinde(istinaf) bu kanun yoluna başvuru kararın icrasını durdurmaz.

Ev Tahliye Kararı Çıktı ev nasıl boşaltılıyor?​

Mal sahibinin kiracıya karşı, Sulh Hukuk Mahkemesi’nde tahliye davası açabilir. Dava sonucunda, ilam icraya konularak, taşınmazın tahliyesi istenebilir. Aynı zamanda mal sahibi, kira süresinin bitmesi durumunda da direkt olarak, icra dairesi vasıtasıyla, taşınmazın tahliyesi istenebilir.

Tahliye davası kaç celse sürer?​

Tahliye davası ilgili mahkeme tarafından kabul edildikten sonra, duruma göre 2 veya daha fazla celsede görülebilir. Hakim kararından sonra, eğer kiracı için evden çıkma kararı verilirse, mahkeme bitiminden sonra resmi olarak 1 ay içinde kiracı evden çıkmak zorundadır.

Tahliye kararı ne zaman icraya konur?​

Tahliye kararı ne zaman icraya konur?
Tahliye davasında verilen kararın icra edilebilmesi için kesinleşmesine gerek yoktur. Fakat tahliye davası kararının kiracıya tebliği ile 10 günlük sürenin geçmesi gereklidir.

Taşınmazın tahliyesi kararı nasıl uygulanır?​

Taşınmazın tahliyesi kararı nasıl uygulanır?
Tahliye kararının çıkarılması için, mal sahibinin takip talebinde, alacağı kira bedelini göstermesi gerekir. Böylece İcra Dairesi, borçlu kiracıya ihtarlı ödeme emrini gönderebilir. Kiracı 7 günlük itiraz hakkını kullanmazsa, mal sahibi tarafından talep edilen kira borcu ve takip kararı kesinleşmiş olur.

Tahliye istinaf ne kadar sürer?​

Maddeleri arasında düzenlenmiştir. Bu sürecin ilk adımı, ilk derece mahkemeleri tarafından verilmiş olan kararlara karşı, tefhim/tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde yapılan istinaf başvurusu ile başlar. Süresi içerisinde yapılmayan başvurular ilk derece mahkemelerince verilen kararın kesinleşmesine sebep olur.

Tahliye kararının kesinleşmesine gerek var mı?​

Kiraci tahliye mahkemeden kac gun sonra evi Bosaltir?​

Kiraci tahliye mahkemeden kac gun sonra evi Bosaltir?
Ancak kira sözleşmesinin üzerinden 10 yıl geçtikten sonra bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedip kiracının tahliyesini isteyebilir. Kiracı tahliye süresi, kiracının kira kontratının bitimine 15 gün kala evi boşaltacağını bildirmesi ile başlar.
 
Tahliye kararına rağmen kiracı evi boşaltmaması durumunda, mahkemenin kararına uyulmaması nedeniyle icra takibi başlatılabilir. Kiracıya tebligat yapıldıktan sonra 10 günlük süre sonunda tahliye gerçekleştirilir. Kiracı, tahliye kararını temyiz ederse, belirli bir bedeli depo etmek şartıyla temyiz mahkemesinin vereceği karara kadar tahliyenin uygulanması bekletilebilir. Ancak, kiracı evi boşaltmazsa, icra yoluyla tahliye işlemine devam edilebilir.

Yeni satın alınan bir dükkandan kiracıyı çıkarmak istenildiğinde, taşınmazı satın aldığınız gün dahil olmak üzere bir ay içinde kiracıya ihtar çekmeli ve altı ay sonra dava açmalısınız. Kiracının çıkarılması sürecinde yasal süreçlere uyulması önemlidir.

Kiracı evden çıkmıyorsa, kiraya ilişkin kira bedellerinin ödenmemesi durumunda icra mahkemesine dava açılarak kiracının tahliyesi istenebilir. Bu süreçte birikmiş kira bedellerinin tahsili için ayrıca ifa davası açılması gerekebilir.

Kiracıya ihtarname gönderildikten sonra, kira sözleşmesinin bitim süresi 6 aydan uzun ise kiracının 6 ay içinde evi boşaltması gerekmektedir. Kiracı evi boşaltmayı kabul etmiyorsa, dava yoluyla tahliye işlemi gerçekleştirilebilir.

Taşınmazın satılması durumunda, yeni mal sahibi, edinme tarihinden itibaren bir ay içinde kiracıya ihtar çekmelidir. İhtarname sonrası kira sözleşmesinin feshi için altı ay sonra dava açma hakkına sahip olabilir.

Tahliye kararı çıktıktan sonra, kiracının evi boşaltmaması durumunda icra yoluyla tahliye işlemine devam edilir. Mahkeme kararlarına uyulmaması durumunda yasal süreçlerin takip edilmesi önemlidir.

Herhangi bir konuda daha fazla bilgi almak için beni bilgilendirmen yeterli olacaktır.
 
Geri
Üst