AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mahkeme karari ile tapu tescili nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.735
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mahkeme kararı ile tapu tescili nasıl yapılır?​

Başvuru sahiplerinin Türkçe bilmemesi halinde de yeminli tercüman bulundurulacaktır. Yeminli tercümanlar mahkeme huzurunda yaptıkları yemine ilişkin tutanağı da tapu müdürlüğüne sunacaktır. Tüm bu incelemeler sonrasında Tapu müdürlüğü tescil talebini kabul edecek yahut reddedecektir.

Bağış yapılan tapu iptal olur mu?​

Bir kişinin mirasçıları o kişinin varlıklarında bazı paylarda hak sahibidirler. Bundan dolayı da bağış yoluyla tapu devri yapılsa dahi saklı pay hükmünden hareket edilerek tapu devri iptal edilebilir.

Hükmen tescilde tapu harcı ne kadar?​

Hükmen tescilde tapu harcı ne kadar?
Söz konusu harcın oranı 29/12/2009 tarih ve 2009/15725 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 01/01/2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere binde 16,5 olarak belirlenmiştir.

Tapuda tescil işlemi nasıl yapılır?​

Tapuda tescil işlemi nasıl yapılır?
Tapuya tescil nasıl yapılır? Tapu tescil davası gayrimenkulün bulunduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile açılabiliyor. Davada taraf şahitleri dinleniyor,davaya konu olan tapunun olduğu yerde keşif yapılıyor,tapunun tapu kayıt sebeleri araştırılıyor ve sonuca bu şekilde varılıyor.

Ev sahibi evini satmaktan vazgeçebilir mi?​

Ev sahibi ile emlak şirketi arasındaki sözleşmelerde yer alan cezai şart, belinizi bükebilir. Mal sahibinin evi satmaktan vazgeçmesi halinde, emlak şirketi lehine sözleşmede cezai şart öngörülmüş ise, evi satmamanıza rağmen yükse miktarlarda tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Daire tapusu aldıktan sonra ne yapılır?​

Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra tüm sürecin en ince ayrıntısına kadar düşünülüp planlanması gerekir.
- Tapu Harcı İlk Sırada.
- Bir Mülk Dosyası Hazırlayın.
- Belediyeye Bildirim Unutulmamalı
- İkametgah Değişikliği.
- Abonelik İşlemleri.
- Sigortalar.
- Refinansman Konusu Araştırılmalı

Bağış yapılan ev geri alınabilir mi?​

Bağış yapılan ev geri alınabilir mi?
Kanun maddesinden de anlaşılacağı üzere, bağışlanan bir taşınmazla ilgili, taahhüt edilen yüklemenin yerine getirilmemesi durumunda, bağışlayan kişi, bağışladığı taşınmazını geri alabilir. Bunun için taşınmazın bulunduğu yer mahkemesinde bir dava açılması gerekmektedir.
 
**Mahkeme kararı ile tapu tescili nasıl yapılır?**

Mahkeme kararı ile tapu tescili yapmak için başvuru sahipleri Türkçe bilmiyorlarsa yeminli tercüman bulundurulmalıdır. Yeminli tercümanlar, mahkeme huzurunda yaptıkları yemine ilişkin tutanağı da tapu müdürlüğüne sunmalıdır. Tapu müdürlüğü tescil talebini inceledikten sonra kabul edebilir ya da reddedebilir.

**Bağış yapılan tapu iptal olur mu?**

Bir kişinin varlıklarında mirasçılarına ait saklı paylar olduğundan, bağış yoluyla yapılan tapu devri saklı pay hükmünden dolayı iptal edilebilir.

**Hükmen tescilde tapu harcı ne kadar?**

Hükmen tescilde tapu harcı oranı 29/12/2009 tarih ve 2009/15725 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiştir. Bu karara göre, harcın oranı 01/01/2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere binde 16,5 olarak belirlenmiştir.

**Tapuda tescil işlemi nasıl yapılır?**

Tapuda tescil işlemi için tapu tescil davası gayrimenkulün bulunduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe ile açılabilir. Davada taraf şahitleri dinlenir, tapunun bulunduğu yerde keşif yapılır, tapunun kayıt sebepleri araştırılır ve sonuca bu süreçlerden sonra varılır.

**Ev sahibi evini satmaktan vazgeçebilir mi?**

Evin sahibi satıştan vazgeçmek isterse, emlak şirketi ile yapılan sözleşmede cezai şart öngörülmüşse yüksek miktarlarda tazminat ödemek zorunda kalabilir.

**Daire tapusu aldıktan sonra ne yapılır?**

Daire tapusu aldıktan sonra yapılması gerekenler:
- Tapu harcı ödenmeli.
- Mülk dosyası hazırlanmalı.
- Belediyeye bildirimde bulunulmalı.
- İkametgah değişikliği yapılmalı.
- Abonelik işlemleri tamamlanmalı.
- Sigorta yaptırılmalı.
- Refinansman konusu araştırılmalı.

**Bağış yapılan ev geri alınabilir mi?**

Bağış yapılan evin geri alınabilmesi için taşınmazla ilgili taahhüt edilen yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda, bağışlayan kişi taşınmazını geri alabilir. Bu durumda taşınmazın bulunduğu yer mahkemesinde bir dava açılması gerekmektedir.
 
Geri
Üst