- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 229.864
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mahkeme boşanma davası reddedilirse ne olur?
Boşanma davanız reddedilirse (mahkeme tarafından), alacağınız nafakanın adı ‘yoksulluk nafakası’ olmayacak, ‘tedbir nafakası’ olacaktır. Hakim/hakime nafaka kararı vermemişse dava temyize götürülebilir. Her davanın temyiz hakkı vardır, meşrudur.Boşanma davasını reddetmek için ne yapılır?
Boşanma davalarının reddedilmesi durumu duruşmaların görülmesi sırasında olabilmektedir. Anlaşmalı boşanma davalarında tarafların uzlaşmaktan vazgeçmesi durumunda bu davalar reddedilecektir. Taraflardan birinin herhangi bir konuda uzlaşmaktan vazgeçmesi durumunda da bu davalar reddedilecektir.
Boşanma davası reddedildikten sonra tekrar dava açılabilir mi?
Boşanma davası reddilen taraf, aynı nedenlere dayanarak tekrar boşanma davası açamaz. Ancak, ilk boşanma davasının açılmasından sonra meydana gelen yeni olaylara dayanarak tekrar boşanma davası açabilir. İkinci kez açılan boşanma davasının, kanunda sayılan başka bir boşanma nedenine dayanması şart değildir.Boşanma davasının reddi ne demek?
Boşanma davalarında sebep, doğru seçilmediği ve öne sürülen boşanma nedeni ispat edilemediği zaman boşanma davası reddedilir. Boşanma davasının reddi gibi bir durum söz konusu olduğunda bireylerin 3 yıl boyunca aynı hukuki gerekçe ile boşanma davası açmaları engellenir.
Boşanma davasında hâkim boşamazsa, davanın reddi gerçekleşmiş olur. Bu durumda yapılabilecek olan işlemler tamamen davanın reddedilme sebebiyle aynı orantıda yapılmalıdır.
Boşanma mahkemesine erkek tarafi gelmezse ne olur?
Boşanma davalarında, davalı tarafa tebligat yapıldıktan sonra artık davalı eşin mahkemeye gelip gelmemesi yargılamayı uzatmaz ve sırf bu nedenden dolayı dava reddedilmez. Eğer davalı tarafın kusurlu olduğunu ıspat ederse mahkeme boşanma kararı verecektir. …
Reddedilen dava tekrar acilir mi?
Bu nedenle, dava şartı yokluğundan reddedilen dava, noksan dava şartı tamamlandıktan sonra yeniden açılabilir ve davalı bu yeni davaya karşı kesin hüküm ( m. 427 ) itirazında bulunamaz.Haklı bir boşanma sebeplerine sahip olunması gerekir.?
Haklı bir boşanma sebeplerine sahip olunması ve boşanmaya neden olan olayların tanık veya deliler sayesinde ispatlanması durumunda boşanma gerçekleştirilecektir. Boşanmak istemeyen birey, bu süreç içerisinde kendisine karşı açılan boşanma davasına gitmeme gibi bir karar alabilir. Tebligatlara cevap vermeyebilir.
Anlaşmalı boşanma davasında her ikisi de boşanmaktadırlar.?
Anlaşmalı boşanma davasında eşlerin her ikisi de boşanma konusunda istekli olmaktadırlar ve boşanmanın sonucunda tüm hukuki konularda uzlaşma yapmaktadırlar. Çekişmeli boşanma davalarında ise, adından da anlaşılabildiği üzere taraflar bir çekişme içine girmektedirler.Boşanma tarihi, mahkeme kararının kesinleşmesidir?
Boşanma, evlilik birliğinin mahkeme kararının kesinleşmesi ile son bulmasıdır. Boşanma tarihi, boşanma kararının kesinleştiği tarihtir.
Bilindiği üzere iki çeşit boşanma yöntemi vardır: Birinci anlaşmalı boşanma yöntemi, ikincisi ise çekişmeli boşanma sürecidir.