AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mahatmalar kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mahatmalar kimdir?​

Gandi, Hindistan’da ve dünyada, Tagore tarafından verilen ve yüce ruh anlamına gelen mahatma (Sanskritçe: महात्मा) ve baba anlamına gelen bapu (Guceratça: બાપુ) adlarıyla anılır. Hindistan’da resmî olarak “Ulusun Babası” ilan edilmiştir ve doğum günü olan 2 Ekim Gandhi Jayanti adıyla ulusal tatil olarak kutlanır.
Baas hareketi nedir tarih?
Baasçılık /ˈbɑːθɪzm/ (Arapça: البعثية, romanize: al-Baʽthīyah Arapça telaffuz: [albaʕˈθijja], baas “rönesans” veya “diriliş” anlamına gelir), ilerici bir devrimci hükûmet üzerinde öncü bir partinin liderliği aracılığıyla birleşik bir Arap devletinin gelişmesini ve yaratılmasını destekleyen bir Arap milliyetçiliği …
Baas hareketi nedir?
(Arapça: بعث, baas “rönesans” veya “diriliş” anlamına gelir) Baasçılık, Arap dünyasının tek bir devlette birleştirilmesi çağrısında bulunur. “Birlik, Özgürlük, Sosyalizm” sloganı ile Arap birliğine ve Arap olmayandan gelen kontrole ve müdahaleye karşı özgürlüğe atıfta bulunur.

Suriye Baas partisi ne zaman kuruldu?​

7 Nisan 1947Arap Sosyalist Baas Partisi – Suriye Bölgesi / Kuruluş tarihi
Sosyalizm ne demek?
Sosyalizm, sosyal ve ekonomik olarak toplumsal refahın katılımcı bir demokrasiyle getireceğini ve üretim araçlarının hakimiyetinin toplumlara ait olduğunu savunan, işçilerin yönetime katılmalarına ağırlık veren, özel üretim yerine kamu bazlı üretimi destekleyen, telkin ve propagandalarını eğitim, tarım ve vergi …
Saddam sosyalist mi?
Laikliği, Arap milliyetçiliğini, ekonomik modernizasyonu ve Arap sosyalizmini benimseyen Baas Partisi’nin ileri gelen bir üyesi olarak, partisini iktidara getiren Temmuz 1968’deki darbede önemli bir rol oynamıştır.
Gundi, köylü demek. Kürtçe bir kelimedir. Gundi,köylü demek.
Esad kaç yıldır iktidarda?
Beşşar Esad

Geri