Mahalle Mektebi nasil bir okuldur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mahalle Mektebi nasıl bir okuldur?​

Mahalle Mektebi Osmanlı Devletinde 4-7 yaş arası kız ve erkek çocukların Kur’an-ı kerim öğrendikleri yer. “Sıbyan mektebi, taşmekteb, ibtidaiyye (ibtidai) muallimhane ve “darü’l-ibn” gibi isimlerle de anılan bu mektepler, hemen her mahallede bulunurdu. Mahalle mekteplerinin çoğu cami veya mescidlerin yanında yapılırdı.

Mahalle mektebi ne zaman kuruldu?​

Şemsi Efendi Mektebi
Mahalle mektebinden sonra hangi ilkokula gitti?
Küçük Mustafa, Şemsi Efendi Mektebi’nden sonra bir süre Selanik Mülkiye Rüştiyesi’ne devam etti ardından bu okuldan ayrıldı ve 1894 yılının Temmuz-Ağustos aylarında kendi kararı ile Askerî Rüştiye’ye müracaat ederek öğrenimine burada devam etti.
Mahalle Mektebi Selanik’te mi?
Mustafa, Haziran 1887′de başladığı ilk öğrenimine bir süre annesinin arzusuna uyarak Hafız Mehmet Efendi’nin mahalle mektebinde devam etti; fakat çok geçmeden babasının isteği ile Selanik’te çağdaş eğitim yapan Şemsi Efendi Mektebi’ne geçti ve ilkokulu burada bitirdi.

Şemsi Bey kimdir?​

Şemsi Efendi (d. 1851, Selanik – ö. 1917, Eyüpsultan, İstanbul), Osmanlı eğitimcisidir. 19. yüzyılda Selanik’te gerek kendi kurduğu özel okulda gerekse aynı dönemde açılmış diğer özel okullarda usul-i cedid (yeni yöntem) esasında eğitim vermiş bir eğitimcidir.

Atatürk’ün öğrenim hayatına başladığı okulun adı nedir?​

Mustafa Kemal Atatürk, eğitim hayatına önce adet olduğu gibi dini merasimle 1887 yılında mahalle mektebine başlar. Birkaç gün sonra oradan ayrılarak Şemsi Efendi Mektebine geçer. Böylece Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim hayatı başlamış olur.
Mahalle Mektebi hangi şehirde?
Mustafa Kemal Atatürk’ün gittiği okullar ve şehirleri ise şunlardır: Mahalle Mektebi ( Selanik)
Şemsi Efendi mezarı nerede?
Bülbülderesi Mezarlığı, İstanbulŞemsi Efendi / Defnedildiği yer
Eyüpsultan civarında 1917 yılında ölmüştür. Kabri, Üsküdar’daki Bülbülderesi Mezarlığı’ndadır.
Mustafa ve annesi dayıları ile birlikte yaşamak üzere taşraya Rapla Çiftliği’ne gittiler.
Selanik Mülkiye Rüştiyesi ( Selanik) Selanik Askeri Rüştiyesi : 1893 – 1895 ( Selanik) Manastır Askeri İdadisi: 1895 – 1899 ( Manastır Şehri Makedonya) Harp Okulu: 13 Mart 1899-10 Şubat 1902 ( İstanbul)
Atatürk’ün akıl hocası kimdir?
Sabataistler kimdir? ATATÜRK’ün öğretmeni Şemsi Efendi, 1852 doğumlu bir Sabataist idi.
Atatürk’ün hocası Şemsi Efendi kimdir?

Atatürkün okuduğu okullar sırasıyla nelerdir?​

Harp Akademisi1902–1905MSÜ Kara Harp Okulu1899–1902Manastır Askerî İdadisiŞemsi Efendi MektebiMustafa Kemal Atatürk/Eğitim

Geri