Magnolia Tanımı İçin Materyaller
Muhallebi için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
200 ml sıvı krema
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
80 gram margarin yahut tereyağı
Ortası için;
1 paket burçak bisküvi yahut petibör bisküvi
Çilek
Toz antep fıstığı
Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Vanilya ve tereyağ dışında tüm gereçleri tencereye alıp ocağa koymadan güzelce çırpalım.
Ocağa koyarak kısık ateşte yavaş yavaş çırpma teli yardımıyla güzelce kıvam alana kadar karıştıralım.
Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alalım. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
Muhallebimiz soğurken, orta ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.
Muhallebi soğurken, bisküvileri rondodan geçirelim.
Soğuyan muhallebiye sıvı krema ekleyelim ve güzelce çırpalım.
Çilekleri ince dilimlere keselim ve kullanacağınız kapların içine görseldeki üzere sırayla dizelim. Alt katmanına bisküvi tozunu dökelim.
Akabinde muhallebiyi bir kepçe yardımıyla dökelim. Muhallebi üstüne bir katman daha bisküvi tozu dökelim biraz da toz antep fıstığı dökelim.
Son kat muhallebiyi de döktükten sonra üstüne toz antep fıstığı dökelim ve çilekle güzelleştirelim. Şimdiden afiyet olsun
Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
200 ml sıvı krema
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
80 gram margarin yahut tereyağı
Ortası için;
1 paket burçak bisküvi yahut petibör bisküvi
Çilek
Toz antep fıstığı
Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Vanilya ve tereyağ dışında tüm gereçleri tencereye alıp ocağa koymadan güzelce çırpalım.
Ocağa koyarak kısık ateşte yavaş yavaş çırpma teli yardımıyla güzelce kıvam alana kadar karıştıralım.
Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alalım. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
Muhallebimiz soğurken, orta ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.
Muhallebi soğurken, bisküvileri rondodan geçirelim.
Soğuyan muhallebiye sıvı krema ekleyelim ve güzelce çırpalım.
Çilekleri ince dilimlere keselim ve kullanacağınız kapların içine görseldeki üzere sırayla dizelim. Alt katmanına bisküvi tozunu dökelim.
Akabinde muhallebiyi bir kepçe yardımıyla dökelim. Muhallebi üstüne bir katman daha bisküvi tozu dökelim biraz da toz antep fıstığı dökelim.
Son kat muhallebiyi de döktükten sonra üstüne toz antep fıstığı dökelim ve çilekle güzelleştirelim. Şimdiden afiyet olsun
Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı