Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket krema (sıvı, marka fark etmiyor)
Arası ve üstü için;
Rondodan geçirilmiş cici bebe ya da burçak bisküvisi
Meyve olarak muz, çilek ya da dilediğiniz bir yumuşak meyve (ben elimde böğürtlen ve muz olduğu için onları kullandım)
Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krema ve vanilya hariç malzemeleri bir tencerede karıştırıyoruz ve sonrasında ocağa alıp karıştırarak pişiriyoruz.
Muhallebi kıvamını alıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 3-4 dk daha tutuyoruz.
Sonrasında ocaktan alıp vanilyayı ekliyoruz ve soğuması için 1 saat dinlendiriyoruz.
(soğumadan kremayı eklersek soğuduğunda üstü kaymaklaşıyor).
Soğuyunca kremayı ekleyip mikserle karışana kadar çırpalım.
Bardak kase ya da neyde servis edecekseniz ilk olarak sadece tabana gelecek kadar çekilmiş bisküviyi bardağa koyup yanlara kestiğimiz muzları dizip üzerine muhallebi.
Sonra tekrar bisküvi, meyve ve muhallebi olarak dilediğimiz kadar kat artırabiliriz
Dışarda iyice soğuduktan sonra dolapta soğutup bu sırada yanına mis gibi bir çay demleyip afiyetle yiyebilirsiniz
Magnolia Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için;
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket krema (sıvı, marka fark etmiyor)
Arası ve üstü için;
Rondodan geçirilmiş cici bebe ya da burçak bisküvisi
Meyve olarak muz, çilek ya da dilediğiniz bir yumuşak meyve (ben elimde böğürtlen ve muz olduğu için onları kullandım)
Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krema ve vanilya hariç malzemeleri bir tencerede karıştırıyoruz ve sonrasında ocağa alıp karıştırarak pişiriyoruz.
Muhallebi kıvamını alıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 3-4 dk daha tutuyoruz.
Sonrasında ocaktan alıp vanilyayı ekliyoruz ve soğuması için 1 saat dinlendiriyoruz.
(soğumadan kremayı eklersek soğuduğunda üstü kaymaklaşıyor).
Soğuyunca kremayı ekleyip mikserle karışana kadar çırpalım.
Bardak kase ya da neyde servis edecekseniz ilk olarak sadece tabana gelecek kadar çekilmiş bisküviyi bardağa koyup yanlara kestiğimiz muzları dizip üzerine muhallebi.
Sonra tekrar bisküvi, meyve ve muhallebi olarak dilediğimiz kadar kat artırabiliriz
Dışarda iyice soğuduktan sonra dolapta soğutup bu sırada yanına mis gibi bir çay demleyip afiyetle yiyebilirsiniz
Magnolia Tarifi Fotoğraflı Yapılışı