- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 234.005
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Magnezyum takviyesi alırken nelere dikkat edilmeli?
Magnezyum alırken önemli bir dikkat noktası, bağırsakları hızlı çalıştırması! Aldığınız magnezyum miktarını bağırsak hareketlerinize göre dengeleyebilirsiniz. Ya da kalsiyum takviyesi ile beraber kullanabilirsiniz. İkisi birbirinin etkisini dengeleyebiliyor.Magnezyum ne zaman verilir?
Sebzeler: Sebzelere yapraktan gübre için en uygun zaman fide dikiminden sonradır. Sezon boyunca da 2 ya da 3 kez 200-300 gram olacak şekilde magnezyum sülfat uygulanabilmektedir. Topraktan gübrelemede ise işlem yine fide dikiminden sonra yapılabilmektedir.Fosfor, C vitamini, kalsiyum gibi maddelerin etkin kullanılabilirliğini sağlar ve vücuttaki tuz, potasyum oranını dengeler. Sakinleştirici özelliğiyle depresyon ve anksiyetede etkilidir. Kan şekeri seviyesini düzenler ve şekerin enerjiye dönüşmesini sağlar.”
Magnezyumun fazlası zararlı mı?
Genellikle magnezyum içeren takviyeler veya ilaçların alınmasından kaynaklanan aşırı magnezyum (hipermagnezemi) ishal, kusma ve kan basıncında düşüşe ( hipotansiyon ) neden olabilir. En şiddetli vakalarda, aşırı dozda magnezyum, kardiyovasküler ve böbrek sorunlarına neden olabilir.
Magnezyum kimler kullanamaz?
Riskler: Şeker hastalığı, bağırsak hastalığı, kalp hastalığı ve böbrek hastalığı olan kişiler, sağlık uzmanlarıyla konuşmadan evvel magnezyum takviyesi almamalıdır. Aşırı Doz: Magnezyum doz aşımının belirtileri; mide bulantısı, ishal, düşük tansiyon, kas güçsüzlüğü ve yorgunluğunu içerebilir.