Magnezyum sulfat ilaci ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Magnezyum sülfat ilacı ne işe yarar?​

İçeriğinde yer alan sülfat iyonları sayesinde; toksinler ile ağır metallerin vücuttan atılabilmesine yardımcı olduğu da ispatlanmıştır. Magnezyum sülfat ya da bilinen adıyla, epsom tuzunun faydaları; bu kadarla da sınırlı kalmamaktadır. Cildin yumuşamasını sağlar. Saç veya cilt bakımında, rahatlıkla kullanılabilir.

Magnezyum sülfat gebelerde ne için kullanılır?​

Hamilelikte, erken doğum kasılmalarının durdurulmasında ve preeklampsi adı verilen gebeliğe bağlı yüksek tansiyon ve idrardan protein kaçağı ile karakterize klinik tabloda magnezyum sülfat tedavisi damar yoluyla verilir. Ancak bu tedaviler mutlaka hastanede doktor kontrolünde, yakın gözlem altında yapılmalıdır.
Hamilelikte magnezyum ilacı ne işe yarar?
Hamilelik döneminde fetüsün normal gelişimi için önemlidir. Kan şekerinin ve kan basıncının kontrolünde de rol alıyor. Hamilelik süresince yeterli düzeyde alındığında magnezyum erken ve ölü doğumlarla birlikte gebelik zehirlenmesini de önlüyor. Bebeğin kemik ve diş gelişimi için de olmazsa olmazdır.
Hamilelikte magnezyum ilacı nasıl kullanılır?
Düzenli olarak beslenenlere gebelikte magnezyum takviyesi rutin olarak önerilmez. Sağlıklı beslenen bir anne adayı, magnezyum içeren besinlerle ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilir. Bunun dışındakilere ise doktorları tarafından gebelikte magnezyum kullanımı günde 350 mg kadar önerilir.

Magnezyum sülfat neden verilir?​

Böbrek fonksiyonları normalse vücuttan magnezyum atılımını kolaylaştırmak için uygun şıvılar verilmelidir. Böbrek yetmezliği olan ya da ağır hipermagnezemi görülen hastalarda diyaliz gerekebilir. MAGNEZYUM SÜLFAT’tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz. .

Hamilelikte magnezyum eksikliği için ne yemeli?​

Badem, yulaf, ıspanak, fıstık, pekmez, karalahana, fasulye, muz, mercimek, bezelye, patlıcan, dereotu gibi besinler magnezyum açısından zengindir. Aynı zamanda gebelikte doktorunuza danışarak günde 1 şişe maden suyu içmeniz magnezyum açısından faydalı olabilir.
Gebelikte magnezyum kullanımı şart mı?
Hamilelikle magnezyum takviyesi gerekli değildir ancak bazı durumlarda doktorunuz verebilir. Günlük magnezyum ihtiyacı 300 mg iken hamilelikte bu miktar 450-700 mg. a kadar çıkabilir. Vücudumuzdaki tüm hücreler magnezyum içerirler. Özellikle kalp, kaslar ve böbrekler normal işlevini yaparken magnezyuma gereksinir.
Gebelikte magnezyum eksikliği nelere yol açar?
Magnezyum eksikliği halinde; iştahsızlık, bulantı, kusma, yorgunluk, halsizlik, ajitasyon, anksiyete, uyku bozukluğu, kalp ritminde bozulma, düşük tansiyon, huzursuz bacak sendromu, kas spazmları ve güçsüzlük gibi bulgular söz konusu olabilir.

Magnezyum tok karnına içilir mi?​

Magnezyum takviyesi kullananların, ne amaçla, hangi magnezyum formunda kulladığı çok önemlidir. Örneğin, eğer enerji vermesi için magnezyum malat formu kullanılıyorsa, mutlaka sabah kahvaltısından en az 2 saat sonra alınmalıdır. Eğer hemen yemekten sonra alınırsa mide bulantısı yapabilir.
 
Geri
Üst