AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Magma kek nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Magma kek nedir?​

Vişneli Magma Kek Tarifi, Nasıl Yapılır Kek hamurunun içine hazırladığınız kremayı gelişigüzel döküp fırınlıyorsunuz. Krema katmanı kek hamuruyla birlikte pişiyor yani. Üzerine ise ismindeki magma görüntüsünü veren vişne ile bir sos hazırlıyoruz. Kıpkırmızı rengiyle gerçekten de magmayı anımsatıyor.

Krem Karamel kek nasıl yapılır?​

Krem Karamel kek nasıl yapılır?
Yumurta ile şekeri iyice köpük haline gelene kadar mikser ile iyice çırpalım. Süt, sıvı yağ, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu da ekleyerek tekrar çırpalım. Kek malzememiz hazır. Eriyen karamelize olan şekerimizi kek kalıbımızın altına dökelim.

Volkan kek nasıl yapılır?​

İlk olarak tereyağını bir tavada eritip, çikolatayı koyun ve eriyene kadar karıştırın. Bir kabın içine; yumurta, toz şeker, vanilyayı koyup, karıştırın. Ardından erittiğimiz çikolatayı ve unu ekleyip, iyice karıştırın. Kalıpları tereyağı ile yağlayıp, hafif un eleyip karışımı kalıplara eşitlik olarak paylaştırın.

Magma nasil yapilir?​

Magma nasil yapilir?
Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alalım, sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağı ekleyelim, karıştırarak erimesini sağlayalım. Başka bir kaba alıp ara ara karıştırarak daha kolay soğumasını sağlayalım.
Malaga nasıl yapılır?​
Borcamda Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için; yumurta ve toz şekeri, şeker eriyip köpürene dek çırpın.
- Üzerine süt, un, nişasta, kabartma tozu, vanilin ve kakao ekleyip tekrar çırpın.
- Karışımı yağlanmış borcama ekleyip 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan keki oda sıcaklığında bekletin.

Kekin üstüne karamel sos nasıl yapılır?​

Kekin üstüne karamel sos nasıl yapılır?
Yağlanmış tepsiye veya resimdeki gibi borcam varsa ona koyup 180 derece de pişirilir. O pişerken bir yandan karamel sos hazırlanır. Tavaya şeker konulur ve kahverengi rengi alana kadar karıştırılır. O rengi elde ettikten sonra su ve yavaş yavaş ayrı bi kapta çırptığımız krem şantiyi koyup karıştırırız.

Evde karamel sosu nasıl yapılır?​

Karamel Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şekeri yayvan bir tavaya koyun ve ocağı kısık ateşe alarak şekerin erimesini beklemeye başlayın.
- Şeker eridikçe önce şeffaflaşacak ardından karamelize olmaya başlayacaktır.
- Şekerin tamamı eriyerek parlak kahverengi olduğunda tereyağını ekleyin ve karıştırın.

Muzlu kek nasıl yapılır?​

Muzlu kek nasıl yapılır?
Muzlu Kek (Mükemmel Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muzlarımızı bir kapta eziyoruz sırasını beklemeye bırakıyoruz.
- Diğer bir kapta şeker ve yumurtaları iyice çırpıyoruz. (
- Sonra süt sıvı yağ ve ezdiğimiz muzları ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak da unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip hepsini güzelce karıştırıyoruz.

Evde Malaga nasıl yapılır?​

 
[MAGMA KEK NEDİR?]
Magma kek, kek hamurunun içine hazırlanan kremayı döküp fırınlayarak yapılan bir tariftir. Bu tarifte, krema katmanı kek hamuruyla birlikte pişirilir ve üstüne vişne sosu eklenerek kıpkırmızı bir görüntü elde edilir. Magma kekin adını da vişnelerin görüntüsü nedeniyle almaktadır.

[KREM KARAMEL KEK NASIL YAPILIR?]
Krem karamel kek yapımı için öncelikle yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek tekrar çırpın. Eriyen karamelize şekerinizi kek kalıbının altına dökerek hazırladığınız kek malzemesini ekleyin ve fırında pişirin.

[VOLKAN KEK NASIL YAPILIR?]
Volkan kek yapımı için öncelikle tereyağını eritin ve çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştırın. Bir kabın içinde yumurta, toz şeker, vanilya ve unu karıştırın. Ardından erimiş çikolatayı ekleyerek homojen bir karışım elde edin. Hazırladığınız karışımı yağladığınız kalıplara dökerek fırında pişirin.

[MAGMA NASIL YAPILIR?]
Magma hazırlamak için bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alarak karıştırın ve kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek erimesini sağlayın. Karışımı başka bir kaba alıp arada karıştırarak soğumasını bekleyin.

[MALAGA NASIL YAPILIR?]
Malaga pasta yapımı için; yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın. Sırasıyla süt, un, nişasta, kabartma tozu, vanilin ve kakao ekleyerek çırpın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış borcama dökerek 180 derecede fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkan keki oda sıcaklığında bekletin.

[KEKİN ÜSTÜNE KARAMEL SOS NASIL YAPILIR?]
Kekin üstüne karamel sos yapmak için yağlanmış tepsiye veya borcama keki yerleştirip fırında pişirin. Bu sırada ayrı bir tencerede şeker karamelize olana kadar karıştırın ve ardından çırptığınız krem şantiyi ekleyerek karıştırın.

[EVDE KARAMEL SOSU NASIL YAPILIR?]
Evde karamel sos yapmak için yayvan bir tavaya şekeri koyun ve kısık ateşte eritin. Şeker eriyip kahverengi rengi alınca tereyağını ekleyerek karıştırın. Karamel sos hazır hale gelinceye kadar karıştırarak pişirin.

[MUZLU KEK NASIL YAPILIR?]
Muzlu kek yapmak için muzları ezerek bir kaba alın. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, ardından sıvı malzemeleri ve ezilmiş muzları ekleyerek karıştırın. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Karışımı yağlanmış kalıba dökerek fırında pişirin.
 
Geri
Üst