AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Madende arin ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Madende arın ne demek?​

“Arın” kelimesinin anlamı Madencilik Terimleri Sözlüğü‟nde, “1. Ayak, taban veya galeri (lağım, kılavuz, baş aşağı, başyukarı vb.) ilerlemelerinde ve açık işletmelerde cevher, kömür veya taşta üretim ve ilerleme çalışmalarının yöneldiği dikey yüzey parçası.
Madende tahkimat ne demek?
Tahkimat, bir yeri düşman saldırısına karşı koyabilecek duruma getirmek için yapılan hendek, siper gibi savunma yapıları ve sistemleri. Yeraltı maden ocaklarında tavan kendini taşıyamayacak kadar güçlü değilse, kayma, göçme ve düşmeleri önlemek için tahkimat yapılması zorunludur.

Maden içerisinde sürülen galeri nedir?​

Madencilik Terimleri. Ayak; maden içerisinde iki galeri arasında cephe hâlinde üretim yapılan yeri ifade eder. Baca; maden içerisinde sürülen galeriyi ifade eder. Başaşağı (desandre); yer altında başaşağı sürülen eğimli yolları ifade eder.
Madende ayna nedir?
arın(ayna): bir galeride veya üretim yapılan ayakta, çalışmaların yapılmakta olduğu, delme patlatma veya kazı işlemlerinin yürütüldüğü yüzeydir. kısaca kazmanın vurulduğu yüzey olarak tanımlanabilir. genellikle metal madenlerinde ayna adını alır.

Tahkimatçı ne demek?​

Tahkimatçı, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, yeraltı maden ocaklarında, sürülen galerilerde ve/veya ayaklarda emniyeti sağlamak için gerekli tahkimat işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Zeminin tahkimatı ne demek?
Zeminin Tahkimati ne demek? 1 cevap. Kazı sırasında ya da sonradan temel çukuru yanlarındaki malzemelerin kayarak temel zemini veya çukuruna inşaat alanına dolmasını önlemek için kazı yan yüzleri çeşitli şekillerde kaplanır. Bu işleme “Tahkimat“, “Tahkim” denir.

Kelebe nedir maden?​

1) Kattan kata yan taş, cevher veya kömür içinde aşağıdan yukarıya doğru dik olarak açılan (sürülen) başyukarı. Kelebe maden, malzeme ve insan inişçıkışı için ayrı ayrı sürüldüğü gibi, tek kelebe çok amaçlı olarak da düzenlenebilir.
Freno nedir ISG?
Varagel üzerinde taşımayı sağlayan sistemidir.

Geri