- Konu Yazar
- #1
Maden Sulu Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Instant kuru maya
2 adet yumurta akı
Aldığı kadar un
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
İç harcı için:
Beyaz peynir
Maden Sulu Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
Hamuru için olan tüm materyaller karıştırılır.
Yumuşak bir hamur yoğurulur, ele hafif yapışan hamur elde edilir.
Biraz sıvı yağ ile hamur toparlanır.
Kabın kapağı kapatılıp mayalanması için beklenir.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.
İçine peynir konup kapatılır. Ben hamurun bir kısmıyla açma yaptım.
O da tabak büyüklüğünde açılır, üzerine bir çay kaşığı kadar eritilmiş tereyağı sürülür.
Hamur fotoğraftaki üzere rulo formda sarılıp iki ucu birleştirilir.
Biçim verilen hamurlar tepsiye dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 20 dk tepsi mayası için bekletilir.
Daha sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Hamuru için:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Instant kuru maya
2 adet yumurta akı
Aldığı kadar un
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
İç harcı için:
Beyaz peynir
Maden Sulu Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
Hamuru için olan tüm materyaller karıştırılır.
Yumuşak bir hamur yoğurulur, ele hafif yapışan hamur elde edilir.
Biraz sıvı yağ ile hamur toparlanır.
Kabın kapağı kapatılıp mayalanması için beklenir.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.
İçine peynir konup kapatılır. Ben hamurun bir kısmıyla açma yaptım.
O da tabak büyüklüğünde açılır, üzerine bir çay kaşığı kadar eritilmiş tereyağı sürülür.
Hamur fotoğraftaki üzere rulo formda sarılıp iki ucu birleştirilir.
Biçim verilen hamurlar tepsiye dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 20 dk tepsi mayası için bekletilir.
Daha sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.