AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Maden arama ruhsati kac para?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Maden arama ruhsatı kaç para?​

Cevap: Müracaat harcı olarak 1466,40 TL. yatırılması gerekir. Soru: Arama ruhsatı/sertifika talep harcı nerelere yatırılır. Cevap: Arama ruhsatı/sertifika talep harcı vergi dairelerine, ya da Genel Müdürlüğümüzde bulunan banka şubesine yatırılır.
Maden Kanunu 7 madde izinleri nelerdir?
İşletme ruhsatı verilmesinden sonra hak sahibi 7. Madde izinleri diye tabir edilen sahaya ait mülkiyet izinlerini alır.

4 grup maden ne demek?​

4. Grup madenler arasında sodyum, potasyum, lityum, iyot, bor tuzları gibi 100’e yakın endüstriyel hammadde; linyit, taşkömürü, uranyum, toryum, radyum gibi enerji hammaddeleri ve altın, gümüş, platin, bakır, demir, krom, titan ve alüminyum gibi metalik madenler yer alıyor.
3 grup madenler nelerdir?
III. Grup Madenler; III. Grup madenler Deniz, göl, kaynak suyundan elde edilecek eriyik halde bulunan tuzlar, karbondioksit (CO2) gazı (jeotermal, doğal gaz ve petrollü alanlar hariç) Hidrojen Sülfür (7/3/1954 tarihli ve 6326 sayılı Petrol Kanunu hükümleri mahfuz kalmak kaydıyla).
Ruhsat sahibince, işletme ruhsatı yürürlük tarihinden itibaren üç yıl içinde 7 nci maddeye göre alınması gerekli olan çevresel etki değerlendirme kararı, mülkiyet izni, işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile Genel Müdürlüğün kayıtlarına işlenmiş alanlar ile ilgili izinlerin Genel Müdürlüğe verilmesini müteakip, işletme …
Kaç grup maden vardır?
Maden Kanununun 2. Maddesinde, madenler toplam altı grup olarak belirlenmiş ve ruhsatlandırılmasında da bu gruplar esas alınmıştır.

2 grup madenler nelerdir?​

II (a) Grubu Madenler; Kalsit, Dolomit, Kalker, Granit, Andezit, Bazalt gibi kayaçlardan agrega, hazır beton ve asfalt yapılarak kullanılan kayaçlar. II (b) Grubu Madenler; Mermer, Traverten, Granit, Andezit, Bazalt gibi blok olarak üretilen taşlar ile dekoratif amaçla kullanılan doğal taşlar.
Maden Devlet hakkını kim öder?
Rödovansçı her yıl kendi faaliyet bölgesi için Maden Yönetmeliğine uygun olarak hazırladığı bilançoyu ruhsat sahibine teslim eder. Bu bilançodaki yıllık işletme brüt karına göre tahakkuk edecek Devlet hakkını ve Madencilik Fon İştirakini ruhsat sahibine öder.

Madenlerde devlet hakkı ne kadar?​

‘Maden Kanunu’ kapsamında bazı madenler için belirlenen devlet hakkı oranları yüzde 25 artırıldı. Yüzde 25 artırımlı olarak uygulanması kararlaştırılan altın, alüminyum, bakır, çinko, demir, gümüş, krom ve kurşun dışındaki 4’üncü grup madenler ile 5’inci grup madenler için de bu oran yüzde 25 artırımlı olacak.
V grup madenler nelerdir?
V. Grup Madenler; Kısaca kıymetli taşlar olarak tanımlayabileceğimiz Elmas, Safir, Yakut, Zümrüt vb. madenler.
Denetim ve inceleme sonucunda, yaptığı üretim ve sevkiyatı sevk fişi ile kayıt altına almadığı veya bildirmediği tespit edilen ruhsat sahiplerine, ödenmesi gereken Devlet hakkına ilaveten bildirilmeyen miktar için hesaplanacak Devlet hakkının beş katı tutarında idari para cezası verilir.
Maden Kanuna göre ruhsat bedellerinin tamamının her yıl hangi ay sonuna kadar yatırılması zorunludur?
Ruhsat bedelinin ödenmemesi halinde gecikme faizi uygulanması konusunda 238 sıra sayılı Kanun teklifinin 2 maddesinin gerekçesinde; Maden Kanunu’na göre ruhsat bedelinin tamamının her yıl ocak ayının son gününe kadar yatırılması zorunlu olduğu, ilgili bedelin tamamının ocak ayında yatırılmaması halinde yatırılmayan …

Madenlerde Devlet hakkı ne zaman ödenir?​

Madenlerde Devlet hakkı cevherin satışı sırasında ödenir. Satış olmadığı sürece öden- mesi söz konusu değildir.
Maden ruhsatı devri nasıl yapılır?
RUHSAT DEVİR İŞLEMLERİ: Maden Kanunun Uygulama Yönetmeliği; Madde 70 – Maden ruhsatları ve sertifikaları talep halinde, hukuki bir sakınca bulunmadığı taktirde, Kanunun 6’ncı maddesindeki maden haklarını kullanma ile ilgili şartları taşıyan gerçek veya tüzel kişilere Genel Müdürlükçe devir edilebilir.

Devlet hakkı ne kadar?​

Devlet Hakkı, maden sahalarında yapılan üretimin satışı sırasında devlete ödenen bir pay olarak tanımlanıyor. 4’üncü Grup Madenlerde devlet hakkı halen yüzde 4 olarak alınıyor. Yapılan bu değişiklikle birlikte, karar kapsamındaki madenlerin devlet hakları da yüzde 25 artırılarak yüzde 4’ten yüzde 5’e çıkarılmış oldu.
Devlet hakkı nasıl hesaplanır?
Üretilen madenlerden alınacak Devlet hakkı, I. Grup ve V. Grup madenler ile mıcır, kaba inşaat, baraj, gölet, liman, yol gibi yapılarda kullanılan her türlü yapı hammaddelerinde ocak başı satış tutarının %4’ü, diğer grup madenlerde %2’sidir.
 
Geri
Üst