- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.228
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Maddi olmayan mal varlıkları nelerdir?
Fiziksel varlığı bulunmayan, fakat işletmeye ticari fayda ve ayrıcalık sağlayan varlıklardır. Patent, lisans, işletme hakkı, işletme ünvanı, marka, telif hakkı, şerefiye bu hesaba kaydedilen varlıklara örnek gösterilebilir. …Maddi olmayan sermaye unsurları nelerdir?
maddi olmayan sermaye ne demek?Işletmenin maddi olmayan mal varlıkları nelerdir?
İşletmelerin ürün ve hizmetlerinin pazarlanması ile ilgili sahip olunan maddi olmayan varlıklardır. Markalar, isim hakları, internet alan adları, pazarlama ile ilgili maddi olmayan varlıklara örnek olarak verilebilir. Eğer işletme marka veya isim hakkı satın alırsa bunu satın alma maliyeti ile kayıtlarına geçirecektir.
Maddi olmayan duran varlıkların itfa süresi genelde kaç yıldır?
VUK’un 282. maddesine göre şerefiye hesabında gösterilen maddi olmayan varlıklar mukayyet değer ile değerlemeye tabi tutulmakta ve beş yılda eşit taksitlerle itfa edilmektedir.Işletmenin maddi varlıkları nelerdir?
Gayrimenkul, Makine ve Teçhizat. işletmenin faaliyetlerinde sürekli olarak kullanılması düşünülen ve ilgili amortismanlar düşüldükten sonra kalan tutarları temsil eden arazi, binalar, makine, teçhizat ve uygun bir şekilde tanımlanmış diğer varlık kategorileridir.Işletmenin sahip olduğu maddi olmayan kaynaklar nelerdir?
Buna göre patentler, telif hakları, beceriler, bilgi sistemleri, ilişkiler, kültür, liderlik, firmanın şöhreti ve yetenekler maddi olmayan kaynaklardandır (Haanes / Fjelstad, 2000:53; Kaplan / Norton, 2006:202). Kaynak: Ordaz vd., 2003:97.
Maddi varlıklar nelerdir?
Maddi duran varlıklar, mal veya hizmet üretiminde kullanılmak, gerçek veya tüzel kişilere kiraya verilmek veya idari amaçlar çerçevesinde kullanılmak üzere elde tutulan ve bir dönemden daha fazla kullanımı öngörülen, şirketin fiziki envanterleridir.Işletmelerin sahip olduğu maddi olmayan kaynaklar nelerdir?
Şerefiye itfa edilir mi?Bir maddi olmayan duran varlık olan şerefiye iktisap tarihinden itibaren iktisap edilen işletmenin kalan faydalı ömrü süresince itfa edilir.