- Konu Yazar
- #1
Madde bağımlılığı hangi organlara zarar verir?
Sindirim sistemini ve karaciğer hastalıklarına neden olabilir. Duyu organlarını körelterek tat, koku, görme, işitme bozuklukları ve his kaybı yapabilir. Solunum sistemini baskılar. Nefes darlığı, öksürük, boğulma hissi ve daha ileri aşamada solunum felci yaparak ölüme neden olabilir.Bmyk nedir?
Sosyal Hizmetler ve Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gençlik ve Spor, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Maliye, Milli Eğitim, Sağlık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlarının katılımı ile Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) oluşturulmuştur.Bağımlılık beynin istemli olarak kontrol edilemeyen alanlarında oluşur. Kişinin psikolojik olarak istek duyduğunu belirtmesi bir irade sorunu ya da şımarıklık değil, hastalıktan kaynaklı beyninin verdiği bir tür alarmdır. İrade ancak maddeyi bırakma ve iyileşmeyi seçme noktasında devreye girer.
Madde bağımlılığı nelere yol açar?
Madde bağımlılığı nelere yol açar?Etkileri
- Aklı ve iradeyi işlemez hale getirir.
- Bulantı, kusma, karın ağrıları, kabızlık, ishal, mide ve bağırsak spazmlarına/kanamalarına sebep olur.
- Tüm iç organların zarar görmesine ve buna eşlik eden bir dizi hastalığa neden olur.
- Zehirlenmelere ve bu yolla gelen ölümlere sebep olur.
Madde bağımlılığı nedir zararları nelerdir?
Madde bağımlılığı nedir zararları nelerdir?Madde bağımlılığının en önemli zararı zehirlenmeler ve bunun sonucu olarak ölümdür. Sara nöbetlerine neden olabilir. Sindirim sistemini ve karaciğer hastalıklarına neden olabilir. Maddeler, beyni etkileyerek dikkati yoğunlaştırmayı bozar, hız ve mekan kavramını etkileyerek kazalara neden olabilir.