AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

macOS hangi bilgisayarlara kurulur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

macOS hangi bilgisayarlara kurulur?​

Apple’ın çekirdek macOS dosyasını indirme desteği sunduğu modeller şöyle:
- MacBook (Early 2015 veya daha yeni)
- MacBook Air (Mid 2012 veya daha yeni)
- MacBook Pro (Mid 2012 veya daha yeni)
- Mac mini (Late 2012 veya daha yeni)
- iMac (Late 2012 veya daha yeni)
- iMac Pro (2017)

APFS mi macOS Genişletilmiş mi?​

Mac’te Disk İzlencesi birçok dosya sistemi biçimini destekler: Apple Dosya Sistemi (APFS): Dosya sistemi macOS 10.13 veya daha yenisi tarafından kullanılır. Mac OS Genişletilmiş: Dosya sistemi macOS 10.12 veya daha eskisi tarafından kullanılır. MS-DOS (FAT) ve ExFAT: Dosya sistemleri Windows ile uyumludur.
Piyasada en çok kullanılan 2 işletim sistemi vardır. Bunlardan ilki Apple’ın Unix tabanlı işletim sistemi IOS’tur. İkincisi Google’ın Linux tabanlı işletim sistemi Android’dir. Apple’ın işletim sistemi IOS Unix tabanlıdır.
Pc’ye Mac kurulur mu?
Hem BIOS hem de UEFI destekli bu önyükleyici sayesinde PC’ye Mac OS X ya da yeni sürümler olan macOS kurmak artık çok daha kolay. Birçok yamalama işlemi anında gerçekleşiyor ve PC’nizi, normal bir Mac günceller gibi güncelleyebiliyorsunuz.
Macbook Air işletim sistemi nedir?
macOS, dünyanın en gelişmiş masaüstü işletim sistemi. macOS Monterey, bağlantı kurmanın, paylaşmanın ve yaratıcılığınızı göstermenin bambaşka yollarını sunan yeni ve güçlü özelliklere sahip.

APFS şifreli ne demek?​

UYARI: Diski veya diğer ortamları şifrelediğinizde, disk biçimi APFS biçimine dönüştürülür ve ardından şifrelenir. APFS biçimini desteklemeyen daha eski macOS sürümlerini çalıştıran Mac’ler, aygıtın verilerini okuyamaz.

APFS disk ne demek?​

APFS, macOS’in beta sürümü (yayın öncesi sürüm) de dahil olmak üzere macOS sürümleri arasında geçiş yapmayı çok kolaylaştırır. macOS’i başlangıç diskinizdeki ek bir disk bölümüne yüklerseniz bu macOS ile diğer disk bölümünüzdeki macOS arasında, her biri ayrı bir diskteymiş gibi geçiş yapabilirsiniz.

Geri