- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Macarlar Türk olduklarını kabul ediyorlar mı?
Macar bilim insanları, Macarcanın bilim dünyasında Fin-Ugor dil ailesinde yer aldığını, genetik kökeni henüz bilimsel olarak ispat edilememesine rağmen Macarların da Türk olduğu konusunda genel kanaatin kabul gördüğünü belirtiyor.Neden Macaristanda okumalıyım?
Macaristan’da bulunan üniversitelerin standartları oldukça yüksektir. Verilen eğitimlerin kalitesinin somut göstergesi yetiştirilen bilim adamları ve sanatçılardır. Ayrıca ülkede bulunan üniversiteler Dünya’daki en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır.Macaristan’da lise kaç yıl?
Macaristan’da İlköğretim ve Ortaöğretim Eğitimin genel aşaması 16 yaşına kadar devam eder. Temel eğitim, bazı temel becerilerin öğrenildiği 3 ila 7 yaş arası okul öncesi ile başlar. İlkokulun ardından 4 yıllık ortaokul, öğrenim programına; biyoloji, coğrafya, tarih, fizik ve kimya ekliyor.
Macaristan’da ev kiraları ne kadar?
Şehir merkezine yakın 1 odalı apartman dairesi kiraları 118.048 Macar forinti, şehir merkezine uzak 1 odalı apartman dairesi 91.128 Macar forinti, şehir merkezine yakın 3 odalı daireler 203.629 Macar forinti ve şehir merkezine uzak 3 odalı daireler 153.766 Macar forinti tutabilmektedir.Macarlar hangi soydan gelir?
Dilbiliminden yola çıkarak Ana (Ön) Macarlar olarak adlandırılan kabile, Ural Dağları dolaylarında yaşayan Fin-Ugor kavimlerinden gelmektedirler. Fin-Ugor ana kavminin ikiye ayrılmasıyla batı kolunu Fin-Perm kavmi, doğu kolunu da Ugorlar oluşturmuştur.Macarlarla Türkler akraba mı?
Kurultayda, eski Macar-Hun ve Türk kültürleri canlandırılmıştı. Zaten Macarların Türklere olan ilgi ve yakınlığı yeni bir olgu değil. Ortada nesnel hiçbir kanıt olmamasına rağmen Macarların atalarının Hunlar olduğu, dolayısıyla Türklerle de akraba oldukları savı yüzyıllar öncesinden bugünlere kadar gelen bir iddia.
Macaristan’da üniversite okunur mu?
Macaristan’da üniversite eğitiminin dili İngilizce’dir. Macaristan’da devlet üniversitelerinin tarihi 300-600 yıl arasındadır.Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de ve ilk 1000’de yer alan üniversiteler vardır. Hatta fakülte sıralamalarında ilk 300’ün içersinde yer alan eğitim kurumları mevcuttur.Macaristan’da yaşam nasıl?
Macaristan’da beklenen yaşam süresi 76 yıl olup, 80 yıllık OECD ortalamasının dört yıl altında yer almaktadır. Kadınlar için yaşam beklentisi 80 yıl, erkekler için ise 73 yıl olarak belirlenmiştir.Macaristan’da tıp nasıl okunur?
Macaristan’da Tıp Fakültelerine Yerleşmenin Şartları