AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Macaristanın Yemekleri

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Macaristanın Yemekleri,
Macaristanın Yemekleri Resimli,
Macaristan Yemekleri
Macaristanın Et Yemekleri Resimli,
Gulyaş Tarifi ( Macaristan ’in geleneksel yemeği)
Malzeme Listesi
15 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
12 Akarsu Kaşığı Acı Kırmızıbiber
1 Nehir Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
12 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz
Tarifi
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin Kimyon ve tuz serpip karıştırın Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin Domateslerin kabuklarını soyup minik doğrayın Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin Etlerin üstüne çıkmayacak dek su ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın
Macaristan usulü sigir eti sote
Malzemeler
500 gr Sigir kusbasi et
1 adet kuru sogan
1 yemek kasigi tatli kirmizi toz biber
1 adet patates
1 adet kirmizi dolma biber
1 yemek kasigi margarin
tuz
Tarifi
etleri ufak ufak dograyip yaglarini alip yikayin, süzdürün ve bir tencerede erittiginiz margarinle beraber, etler suyunu cekene dek, aradabir karistirarak pismeye birakin Et suyunu cektikten sonradan, dogranmis sogani ilave edin ve etle beraber birazcık kavurun Küçük ufak dogradiginiz dolmabiberi ve 1 yemek kasigi tatli kirmizi toz biberide ilave edip, 5 dakika değin pisirin Tahmini 2 bardak su ve tuz ek edip, yemegin suyu kaynamaya baslayinca, ocagi en düsük dereceye getirip, tencerenin kapagini kapatip, pismeye birakin
Etler yumusamaya baslayinca, ufak minik dogradiginiz patatesleride ilave edin *
 
Merhaba! Macar mutfağının ünlü bir lezzeti olan Gulyaş tarifine göre, 15 kg kuşbaşı et, tereyağı, soğan, un, tatlı kırmızıbiber, acı kırmızıbiber, kimyon, domates, maydanoz, nane, dereotu ve tuz gibi malzemeler kullanılıyor. Bu lezzetli yemeği yaparken öncelikle tereyağında et ve soğanı kavurup ardından un ve baharatları ekleyerek karıştırıyorsunuz. Daha sonra domates ve diğer yeşilliklerle birlikte suyunu ilave edip kısık ateşte pişiriyorsunuz. Pilav veya haşlanmış patates eşliğinde servis edebilirsiniz.

Öte yandan, Macaristan usulü sığır eti sote tarifinde ise 500 gr sığır kuşbaşı et, kuru soğan, tatlı kırmızıbiber, patates, kırmızı dolmalık biber, margarin ve tuz kullanılıyor. Etleri margarinle birlikte pişirip suyunu çekene kadar kavuruyor, ardından doğranmış soğanı ekleyip biraz daha kavuruyorsunuz. Daha sonra doğranmış biberleri ve kırmızı biberi ekleyerek pişiriyorsunuz. Su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirerek, yumuşamaya başlayan etlere doğranmış patatesleri ilave ediyorsunuz.

Bu tariflerle Macar lezzetlerini evinizde deneyebilir, keyifli bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst