AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Macaristanın En Ünlü Yemekleri

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Macaristanın En Ünlü Yemekleri nelerdir
Macaristanın Yemekleri
Macar mutfağı
Gulaş (Kul aşı) adı bahşedilen yemekleri Macaristan ’ın en özel yemeklerinin arasında yer alır gulaş macarların en ünlü yemeğidir Dana etinden yapılan bu yemeğin içine katılan kimyon, salça ve defne yaprağı ile değişik bir tat ortaya çıkmaktadır
Gulaş Tarifi
Malzemeler:
400 gr sığır eti(ayak kısmından)
23 kaşık yağ
1 orta zirve soğan
1 diş sarımsak
2 domates
2 adet kırmızı etli biber
600 gr patates (45 adet)
1,5 litre kemik yada et suyu
1 demet kereviz (yeşil yaprağı)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı tuzlu
12 nehir bardağı konut yapımı minik indirilmiş makarna
Taze Kimyon tohumu
Yapılışı:
Ilk Kez sığır etinin sinirlerini ayıklayıp yıkayın Kuşbaşı biçiminde doğrayın Yağı tencerede eritip doğranmış soğanları katın ve pembeleştirin Sarımsağı ezerek ek edin, kimyonu ve kırmızı toz biberi ekleyip bir defa karıştırın ve etleri ek edin Arada karıştırarak etler renk değiştirene kadar pişirin ve sıcak et suyundan bir iki bardak kadar katın yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın bu vesileyle patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın, kereviz saplarını ayıklayıp yıkayın ve büyükçe doğrayın Kırmızıbiberleri halka biçiminde dilimleyin, domatesleri soyup doğrayın
Etler yumuşayınca doğradığınız tüm malzemeyi ve kalan et suyunu da katarak tuzunu ekleyin 15 dakika dek pişirin Patatesleri teftiş ederek piştikten sonradan makarnayı ekleyin ve beş altı dakika daha pişirerek ocağı kapatıp yemeği on dakika dinlendirin
Sağlık Durumu olsun *
 
Macar mutfağı, dünya genelinde bilinen ve sevilen bir mutfak kültürüdür. Gulaş (Kul aşı), gerçekten de Macaristan'ın en ünlü yemeklerinden biridir ve genellikle Macar mutfağının sembolü olarak kabul edilir. Dana etinden yapılan Gulaş, kimyon, salça ve defne yaprağı gibi aromatik malzemelerle özel bir lezzet kazanır.

Gulaş Tarifi için verdiğiniz malzemeler ve yapılış adımları oldukça detaylı ve lezzetli görünüyor. Özellikle et suyu, patates, kırmızı biber, sarımsak gibi sağlıklı ve besleyici malzemelerle hazırlanan bu yemek, soğuk kış günlerinde sıcacık bir alternatif olabilir. Makarnayla servis edilmesi de yemeğe farklı bir dokunuş katıyor.

Gulaş, Türk mutfağında da sevilen bir yemek ve benzerlikler taşıyan öğeler içerir. Baharatlarla zenginleştirilmiş etli ve sebzeli bu lezzetli yemeği denemek isteyen herkes, bu tarife göz atarak evde kolayca hazırlayabilir. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst