Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mac kaybedince kac puan duser?

Editör

Yeni Üye

Maç kaybedince kaç puan düşer?​

Üç puanlı sistem, spor liglerinde ve grup turnuvalarında, özellikle de futbolda, uygulanan müsabakayı kazanan takıma 3 puanla ödüllendiren ancak kaybeden takıma puan vermeyen sistem. Yine bu sisteme göre, eğer müsabaka berabere tamamlanırsa her iki takım da birer puanla sahadan ayrılır.

Tercih yaptım ama yerleşemedim puanım düşer mi?​

Tercih yaptım ama yerleşemedim puanım düşer mi?
Ancak YKS sınavına girerek aldığı puanla tercih yapan fakat istediği bölüme yerleşemeyen adayın puanından bir kesinti yapılmaz. Bölüm fark etmeksizin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim sunan bir üniversiteye yerleştiyseniz ve bir sonraki sene yeniden sınava girmek isterseniz puan kesintisi yaşarsınız.

Okul puanı ne zaman düşer?​

Okul puanı ne zaman düşer?
Ortaöğretim Başarı Puanı’nın bir süresi yoktur. Fakat herhangi bir üniversiteye kayıt olduktan sonra yarı yarıya kesilir.

Tercih yapıp Yerleşemeyince kaç puan düşer?​

Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür.

Tercih edip gelmezse ne olur?​

Tercih edip gelmezse ne olur?
ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE PUANIN DÜŞMEDİĞİ DURUMLAR Tercihleriniz sonucu kontenjanı olmayan bir bölüm kazansanız dahi puanınız düşmez. Meslek lisesi mezunuysanız ve sınavsız geçiş hakkınızı kullanarak ön lisans bölümlerine yerleşebilirsiniz. Ancak bu şekilde bir tercih yapmak istemezseniz, puan kaybı yaşamazsınız.

OBP puanı ne zaman kırılır?​

OBP puanı ne zaman kırılır?
ÖSYM bir önceki yıl herhangi bir programa yerleşen adayların OBP’sini 1 yıl boyunca yarıya düşürmektedir. 2020’de bir programa yerleşen öğrenci OBP’si sadece 2021 için yarıya düşecek; 2022’den itibaren tam OBP ile sınava girecektir.
OBP puanı ne zaman yarıya düşer?​
Bu yıl sınava girersem OBP’nin çarpılacağı katsayılarda bir değişiklik olacak mı? Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür.

Maç kaybedince kaç puan düşer sorusunun cevabı, genellikle üç puanlı sistemde 0 puandır. Çünkü üç puanlı sistemde kazanan takıma 3 puan, berabere kalan takımlara ise her birine 1 puan verilirken mağlup olan takıma puan verilmez. Bu nedenle maç kaybeden takımın puanı düşmez, sadece galip gelen takım puan kazanır.

Üniversite tercihlerinde puan düşmesi genellikle tercih yaptıktan sonra istenilen bölüme yerleşemeyen adaylar için söz konusu olabilir. Ancak YKS sınavına girerek tercih yapan ve istediği bölüme yerleşemeyen adayların puanından bir kesinti yapılmaz. Ancak eğer bir üniversiteye yerleşilmiş ve sonraki yıl tekrar sınava girilmek isteniyorsa, bu durumda puan kesintisi yaşanabilir.

Okul puanının düşme durumu genellikle ortaöğretim başarı puanı için geçerlidir. Ortaöğretim Başarı Puanı'nın bir süresi yoktur ancak bir üniversiteye kayıt olduktan sonra puan yarıya kesilir.

ÖSYM'nin uygulamalarına göre bir önceki yıl herhangi bir programa yerleşen adayların Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) 1 yıl boyunca yarıya düşürülür. Yani bir programa yerleşen öğrencinin OBP'si bir sonraki yıl yarıya düşürülür.

Son olarak, OBP puanı veya başka puanlar genellikle belirli koşullar altında yarıya düşebilir. ÖSYM'nin belirlediği uygulamalara göre, bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülebilir. Bu durumda puanlar yarıya düşer ve buna göre değerlendirme yapılır.

Geri