AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Maas karsiligini doldurmayan ogretmene idari gorev verilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Maaş karşılığını doldurmayan öğretmene idari görev verilir mi?​

ÖĞRETMENLER İDARİ ÇALIŞMALARDA GÖREVLENDİRİLEMEZ. İlgili mevzuatına göre,Aylık ve zorunlu ek ders saatlerini dolduramayan öğretmenler ile norm kadro fazlası öğretmenlere “aylık ve zorunlu ek ders karşılığını doldurmuyorsunuz.” denilerek idari çalışmalarda görev verilmesi yasal ve hukuki değildir.

Öğretmenlerin yetki görev ve sorumlulukları nelerdir?​

(4) Okulun her türlü eğitim ve öğretim çalışmalarında görev alan öğretmenlerin görev ve sorumlulukları şunlardır: a) Eğitim ve öğretim standartlarının geliştirilmesi, okul ve çevre ilişkisinin kurulması ve gelişmesine katkı sağlar, işleyişte yönetime yardımcı olur. Tutum ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olur.
Maaş karşılığını doldurmayan öğretmen ek ders alır mı?
Yani öğretmenlere yine maaş karşılığını doldurup doldurmadığına bakılmaksızın fiilen okuttuğu her 10 saate 1 ek ders ücreti yazılmaktadır. Örnek : Okulunda haftalık olarak fiilen 12 saat ders okutan öğretmene 15 saat maaş karşılığını doldurmasa da 10 saat fiilen ders okuttuğu için ayrıca 1 ek ders yazılır.

Öğretmen ek ders almak zorunda mı?​

Öğretmenler ise , isteyip istememesine bakılmaksızın verilen girebileceği dersler olan 6 saatlik ek ders isei almak zorundadır. Fakat öğretmenlerin girebileceği derslerden geriye kalan 9 ek ders saatinin üstlenilmesinde ise müdürler öğretmenleri ne alması için zorlayabilirler ne de onlara vermeme haklarına sahipler.

Maaş karşılığını doldurmayan öğretmen kurs ücreti ödenir mi?​

DYK kapsamında hafta içi 18 den sonra ve hafta sonu yapılan kurslara ilişkin ücret ödemesi ilgilinin maaş karşılığını doldurup, doldurmadığına bakılmaksızın ödenecektir.
Bir öğretmene branşı dışında ders verilebilir mi?
c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler. Bu bağlamda yukarıdaki mevzuat hükümlerine göre öğretmenlere istekleri dışında zorla “aylık karşılığını doldurmuyorsunuz” denilerek alan dışında ders verilemez.
Maaş karşılığını dolduramadığından öğretmen ek ders alamaz ancak 12 saat derse girmesinden dolayı 1 saat hazırlık ve planlama ek ders ücreti alır. Öğretmene o hafta 1 saat ek ders yazılır. Bu ek ders hesaplaması okul öncesi öğretmenleri için de geçerlidir.
3861. Madde 1 – A) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yüksek okullar öğretmenleri maaşları karşılığı olarak haftada oniki saat ders okutmakla yükümlüdürler. Bu öğretmenlere, okullarında veya dengi okullarda ihtısasları içinde haftada altı saate kadar ücretle mecburi ek ders verilebilir.
Sınıf öğretmeni maaş karşılığı kaç saat derse girer?
Sınıf öğretmenleri haftada 18 saat aylık (maaş) karşılığı ve ilave olarak 12 saatte zorunlu ek ders okutmakla görevlidirler. Sınıf öğretmenlerinin ders dışı hazırlık planlamadan 3 saat ve varsa nöbeti ile birlikte haftalık ek dersi 18 saat olabilmektedir.

Geri