- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Maaş beklentisine ne cevap verilir?
Örneğin maaş beklentisi sorulduğunda seni bu işi yapmak için motive edecek bir miktar aralığını söyleyebilirsin. Bu çok doğal ve normal bir şeydir. Hatta bu ifadeye teklif edilecek maaşın kendi deneyimlerine ve şirketteki rolüne uygun olacağına inandığını ekleyebilirsin.Maaş beklentisine ne yazılır?
“Maaş beklentiniz nedir?” sorusu sorulduğunda…
Personelin maaşı düşürülebilir mi?
İşçinin performansına, işverenin ekonomik durumuna, iş yerindeki çalışma koşullarındaki değişikliğe vb. sebeplerle işçi maaşları arttırılabilir veya düşürülebilir. İş sözleşmesindeki bu değişiklik her zaman esaslı değişiklik olarak kabul edilir ve her somut olaya göre farklı hukuki sonuçlar doğurur.
Kariyer hedefi sorularına nasıl yanıt vermeliyiz?
“Benim kariyer hedefim, bir yandan şirketinizin kurumsal hedeflerine ulaşabilmesinin bir parçası olmak ve bunu yaparken de kendi kişisel gelişimimi devam ettirmek. Bu şirketin sahip olduğu deneyim ve kalite ile kişisel gelişimim açısından büyük avantajlar sağlayacağını düşünüyorum.”Sizi neden işe alalım sorusuna cevap?
Neden Sizi İşe Alalım Sorusu Nasıl Cevaplanır? Bu işi yapabilmek için gereken deneyim ya da yeteneklere sahip olduğunuzu belirtin. Diğer adayların neler vaat ettiğini bilemezsiniz ancak kendinizi ispatlayabilirsiniz. Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz.
CV de maaş beklentisi nasıl yazılır?
Maaş Beklentisi Maaşınızı tartışmadan önce mülakat aşamasına kadar beklemeli ve bunu yapmadan önce şirketi iyi araştırdığınızdan emin olmalısınız. Eğer mülakattan önce bir maaş miktarı belirtmenizi isterlerse “Tekliflere açığım” veya “Pozisyona uygun bir maaş” diye belirtebilirsiniz.
Çalışan Ücretinin Düşürülmesini Kabul Etmek Zorunda Mıdır? Çalışanın bireysel iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesi ile kararlaştırılmış ücretinin, işveren tarafından tek taraflı karar ile düşürülmesi mümkün değildir.
Biz Sizi neden seçelim?
Kariyer hedefi sorusuna ne cevap verilir?
Kariyer hedefi sorusuna cevap verirken sürekli gelişimin üzerinde durulması gereklidir. Yani “ben bu iş için uygunum, ama kendimi çeşitli yönlerden geliştirmeye devam ederek daha uygun hale geleceğim” mesajının verilmesi gereklidir.