AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

LYY a s kimin?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

LYY a ş kimin?​

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Türk Telekom’un hisselerinin yüzde 55’ine sahip olan LYY’nin hisselerinin tamamının Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devrine izin verdi. Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile LYY Telekomünikasyon A.Ş.

Türk Telekom varlık fonuna geçti mi?​

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türk Telekom’un çoğunluk paylarının satın alınması ve payların devir işlemini 31 Mart 2022 itibarıyla tamamladı. TVF, böylece yüzde 61,68 pay sahipliği ile Türk Telekom’un en büyük hissedarı haline geldi.

Türk Telekom olayı nedir?​

Türk Telekom olayı nedir?
2018’de BTK’nın ve Rekabet Kurumu’nun onayı ile Türk Telekom’un yüzde 55 hissesi, alacaklı bankaların kurduğu LYY Telekom firmasına devredildi. Dün de LYY hisseleri, bankaların alacaklı oldukları 4,75 milyar dolar + faize karşı 1,65 milyar dolar olarak, Türkiye Varlık Fonuna devir etmeye yönelik imza atmış oldu.

LYY Telekomünikasyon hangi ülkenin?​

LYY Telekomünikasyon hangi ülkenin?
Türk Telekom 2005’te özelleştirilmiş ve 2008’de halka arz edilmişti. Türk Telekom’un hisselerinin yüzde 55’i LYY Telekomünikasyon A.Ş.’ye, %25’i Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ve %5’i Türkiye Varlık Fonu’na aitti.

Levent yapılandırma a ş kimin?​

Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası ortaklığında kurulan Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş., 22 Aralık 2018’de Türk Telekom’un yüzde 55’lik hissesinin devraldı.

Türk Telekom nereye devredildi?​

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un yüzde 55’lik hissesini 1,6 milyar dolara satın almıştı. Ekonomistler, bu bedelin ödemesinin dünyanın hiçbir yerinde ticari mantıkla izah edilemeyeceğini söyledi. Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile LYY Telekomünikasyon A.Ş.

Türk Telekom kime satıldı 2022?​

Türk Telekom kime satıldı 2022?
Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı (%25)

Türk Telekom hangi ülkeye ait?​

Türk Telekom hangi ülkeye ait?
‘Türk Telekom’un hisselerinin yüzde 55’i LYY (LYY Telekomünikasyon A.Ş.), %25’i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ve %5’i Türkiye Varlık Fonu’na aittir.

Türk Telekom neden satıldı?​

2016’nın Eylül ayında ise Oger, yapması gereken 290 milyon dolarlık kredi ödemesini yapamadı. Daha sonraki iki ödemesini de kaçırdı. Oger’in kredi borçlarını da ödemememesi nedeniyle 2018’de şirketin Türk Telekom’daki hisselerini alacaklı bankalar devraldı.

Türk Telekom devredildi mi?​

Yusuf Kıraç kimdir?​

Yusuf Kıraç kimdir?
Yusuf Kıraç, Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1994 yılında mezun olmuştur. 1996 yılında Siemens’te kariyerine başlamış olup, daha sonra Planlama ve Entegrasyon Yönetimi Yöneticisi olarak çalışmış ve ardından Nokia Siemens Networks şirketinde aynı unvan ile görevine devam etmiştir.

Otaş kimin?​

Otaş kimin?
Türk Telekom’un yüzde 55’ine sahip Otaş’a kredi veren ve geri alamayan en büyük üç bankanın Ulaştırma Bakanlığı ile anlaştığı ve sürecin hukukileştirilmesine karar verildiği öğrenildi.
 
LYY, Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 55'ine sahip bir şirkettir ve bu hisselerin tamamı Türkiye Varlık Fonu'na devredilmiştir. Bu devir işlemi, TVF'nin Türk Telekom'un çoğunluk hisselerini satın alması ve payların devriyle gerçekleşmiştir. 31 Mart 2022 itibarıyla TVF, Türk Telekom'un en büyük hissedarı olmuştur.

LYY Telekomünikasyon A.Ş. ise, Türk Telekom'un hisselerinin çoğunluğuna sahip olan bir şirkettir. Türk Telekom, 2005 yılında özelleştirilmiş ve hisselerinin çoğunluğu önce LYY Telekomünikasyon A.Ş.'ye, sonra da Türkiye Varlık Fonu'na devredilmiştir.

Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş., Türk Telekom'un yüzde 55'lik hisselerini devralmış bir ortaklıktır. Türk Telekom'un hisseleri, farklı dönemlerde LYY, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Varlık Fonu'na ait olmuştur.

Türk Telekom'un hisseleri 2022 yılında Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na satılmıştır. Türk Telekom, Türkiye'ye ait olan bir telekomünikasyon şirketidir.

Türk Telekom, Oger tarafından sahip olunan hisselerinin ödemelerinin yapılamaması sonucu alacaklı bankalar tarafından devralınmıştır. Bu devir işlemi, Türk Telekom'un hisselerinin yeni sahipleri tarafından kontrol edilmesini sağlamıştır.

Yusuf Kıraç, Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olup, Siemens ve Nokia Siemens Networks gibi şirketlerde çalışmıştır. Yusuf Kıraç, kariyerine Elektrik Elektronik Mühendisi olarak başlamış ve Planlama ve Entegrasyon Yönetimi Yöneticisi olarak görev yapmıştır.

Otaş, Türk Telekom'un yüzde 55'ine sahip olan bir şirkettir ve kredi veren bankalarla yaşanan sorunlar sonucu bu hisseler alacaklı bankalar tarafından devralınmıştır. Ulaştırma Bakanlığı ile bankalar arasında yapılan anlaşma sonucunda sürecin hukuki bir boyuta taşındığı belirtilmiştir.
 
Geri
Üst