AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lupus antikoagulan taramasi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lupus antikoagülan taraması ne demek?​

Lupus antikoagülanı testi genellikle anti-kardiyolipin antikorları ile birlikte istenir. Bu testler özellikle arteriyel veya venöz trombozu, tekrarlayan düşük öyküsü, özellikle genç yaşta beyin damar hastalığı veya trombositopenisi olan yani antifosfolipid antikor sendromundan şüphe edilen kişilerde istenir.

Lupus antikoagülan doğrulama kaç olmalı?​

Apas nedir tıp?
Antifosfolipid antikor sendromu (APS) otoimmün bir bozukluktur. Otoimmün bozukluklar, vücudun bağışıklık sisteminin vücudun doku ve hücrelerine saldırıp onlara zarar verecek antikorlar ürettiğinde ortaya çıkar. Antikorlar bir tür proteindir.
AFS sendromu nedir?
Antifosfolipid antikor sendromu gebelik kayıplarıyla erken dönem geç dönem gebelik kayıplarıyla bebek ekindeki bebeği besleme konusundaki yetersizliklerle ve damar içi hem atar hem de toplar damardaki pıhtılaşmalarla seyreden bir hastalık bağışıklık sistemimizi ilgilendiren bir hastalıktır.

AFS öğrenci değişim programı nedir?​

AFS Okul Programları’na katılan öğrenciler farklı sürelerde farklı bir ülkede gönüllü ailelerin yanında kalarak liseye devam ederler ve AFS tarafından sağlanan oryantasyon ve danışmanlığın da katkısı ile hiçbir akademik sınıf modeliyle ya da kitaplarla sunulamayacak sıradışı bir kültürlerarası öğrenme ve değişim …

AFS testi nedir?​

Antifosfolipid sendromu (AFS), vasküler tromboz ve/veya gebelik morbiditesi ile seyreden ve antifosfolipid antikorlarına (aFL) sekonder ortaya çıkan otoimmün sistemik bir hastalıktır. Günümüzde aFL tespiti için lupus-antikoagülan (LA), antikardiolipin ELISA ve anti-β2-glikoprotein-I ELISA testleri kullanılmaktadır.
Anti Kardiyolipin IgM ne demek?
Testin anlamı: Bu antikorlar anti fosfolipid antikorları olarak da bilinirler ve myokard enfarktüsü, inme, venöz tromboz, trombositopeni ve tekrarlayan düşüklere meyilli kişilerde bulunurlar.
 
Geri
Üst