Lupin cicegi tohumu nasil ekilir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lupin çiçeği tohumu nasıl ekilir?​

Tohum Ekimi: Tohumları ekmeden önce nemli bir bez için 1-2 gün bekletiniz. Daha sonra viyol yada toprağa dikilerek üzeri 1-2 santimetre den fazla olmayacak şekilde torf/toprak gibi dikim materyalleri ile kapatılır. Tahmini 15 gün içinde çimlenme gerçekleşir.

Acı bakla bitkisi nasıl yetiştirilir?​

Düşük alkaloidli çeşitler yem olarak yetiştirilmektedir. Bahçe acı bakla doğrudan toprağa ekilen yıllık bir bitkidir. Tohumlar nisan sonunda ekilir ve 20 gün sonra filizlenir. Güzel çiçekleri bahçemizde güzel bir dekorasyon olacaktır.

Lupin çiçeği tohumu ne zaman ekilir?​

Lupin çiçeği tohumu ne zaman ekilir?
Çiçek Tohumu Ekim Zamanı: Tohumları Mart ayından itibaren Haziran ayının sonuna kadar ekebilirsiniz.

Baklaçiçeği ne renk?​

[1] Bakla çiçeği rengi, sarımtırak eflatuna çalan beyaz.

Acı bakla türkiyede nerede yetişir?​

Her sene yerinde çıkan bir senelik ya da ufak çalı şeklinde gelişen üç değişik türü vardır. Bizdeki deli bakla senelik olup rengi açık lila ya da pembedir. Acı taneleri kullanılır. Yetiştirildiği Yerler : Avrupa, Balkanlar ve yurdumuzun Marmara ve Ege bölgelerinde yabani olarak yetişmektedir.

Acı bakla tohumu nasıl ekilir?​

Acı bakla tohumu nasıl ekilir?
Acı Bakla Çiçeği Karışık Renk Çiçek Tohumu +-42 Adet, Paketli
- Ekim Zamanı dış mekanda Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir.
- Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 18-20 derecedir.
- Tohum ocakları arası 5-10 cm arası olmalıdır.

Bakla tohumu ne zaman ekilir?​

Bakla tohumu soğuk iklimlere dayanıklı bir bitki olduğu için sonbahar ayında ekimi yapılabilmektedir. İlkbahar aylarında da ekimi gerçekleştirilebilmektedir. Fide halinde dikimi yapılacak ise ilkbahar sonlarında da dikilebilmektedir.

Acı bakla tohumu ne zaman ekilir?​

Ekim Zamanı dış mekanda Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir. Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 18-20 derecedir. Tohum ocakları arası 5-10 cm arası olmalıdır. Her tohum ocağına 2-3 tohum atılmalıdır.

Su çiçeği nasıl yazılır?​

Su çiçeği nasıl yazılır?
Bu kelime grubunun doğru yazımı, ‘Su çiçeği’ şeklinde ayrı halidir.

Bakla çiceği nasıl yazılır?​

Bu kelime genellikle Bakla çiceği şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Baklaçiceği şeklinde olmalıdır.

Yabani acı bakla nerede bulunur?​

Acı taneleri kullanılır. Yetiştirildiği Yerler : Avrupa, Balkanlar ve yurdumuzun Marmara ve Ege bölgelerinde yabani olarak yetişmektedir.

Termiye acısı nasıl geçer?​

Termiye acısı nasıl geçer?
– 7 gün bekletilmesinin amacı termiyenin acılığını yok etmektir. Bu nedenle 7 gün boyunca suda bekletilmeli ve günde en az iki kez suyu değiştirilmelidir. – Bir hafta sonra termiye acısı kaybolmuş ve lezzetli bir şekilde tüketilmeye hazır olacaktır.

Bakla kaç ayda yetişir?​

Baklada olgunlaşma süresi ekim zamanı ve çeşitlere bağlı olarak 180-200 gün arasında değişmektedir. İri taneli çeşitlerde hasat tam olarak mekanize edilmemiştir.
 
Lupin çiçeği tohumu nasıl ekilir sorusuna verdiğiniz bilgiler oldukça açıklayıcı. Tohumları ekmeden önce nemli bir bezde bekletmek ve ardından viyol yada toprağa dikerek üzerini torf ya da toprakla kapatmak doğru bir ekim yöntemidir. Tahmini çimlenme süresi olan 15 günü de belirtmişsiniz.

Acı bakla bitkisinin nasıl yetiştirileceği ile ilgili bilgiler de oldukça faydalı. Bahçeye doğrudan toprağa ekilen yıllık bir bitki olduğunu ve tohumların nisan sonunda ekilip 20 gün sonra filizlendiğini belirtmişsiniz. Ayrıca güzel çiçekleri ile bahçede dekoratif bir görünüm sağlayacağının altını çizmişsiniz.

Lupin çiçeği tohumlarının ne zaman ekilmesi gerektiği sorusuyla ilgili olarak da Mart ayından Haziran ayının sonuna kadar ekilebileceği bilgisini vermişsiniz.

Acı bakla tohumlarının ekimiyle ilgili bilgiler de oldukça detaylı. Ekim zamanı, çimlendirme ortamı sıcaklığı ve tohum aralıkları hakkında geniş bilgiler sunmuşsunuz.

Fide halinde dikilecek baklaların sonbahar veya ilkbahar aylarında ekilebileceğini, çimlenme ortam sıcaklığının belirlenmesi gerektiğini ve tohum aralıklarının dikkate alınması gerektiğini belirtmişsiniz.

Su çiçeği ve bakla çiçeği gibi kelimelerin doğru yazımıyla ilgili bilgiler vererek yazım hatalarını düzeltme konusunda da yardımcı olmuşsunuz.

Son olarak, termiye acısının nasıl geçirileceği ve baklanın yetişme süresi hakkında da bilgi vermişsiniz. Bu detaylı açıklamalarınızın forum üyeleri için oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Teşekkürler!
 
Geri
Üst