AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lunula tirnak nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lunula tırnak nedir?​

Tırnak diplerindeki ay şeklindeki beyazlıklar lunula olarak biliniyor. Lunulanın rengi ve görünürlüğü vücudunuz hakkında önemli bilgiler veriyor. Şimdi lunulanıza daha yakından bakın. Lunulanın geniş olması, yüksek tansiyon ve fazla çalışan bir kalbin göstergesidir.

Lunula ne işe yarar?​

Baş parmağımızdaki lunula akciğerlerin ve dalağımızın işlevini yansıtır. En görülebilir olanı ve tırnağın yaklaşık yüzde 25 kadarını kaplayan lunula bu parmaktadır. Sigara içen kişilerde veya hipertansiyonu olan kişilerde ciddi şekilde küçüktür.
Tırnağın dibindeki beyazlık neden olur?
Tırnaklardaki beyaz noktaların çıkmasının en büyük etkeni çinko ve kalsiyum eksikliğidir. Kalsiyum eksikliği ile tırnakta beyaz lekeler oluştuğu söylense bile, bu durum bilimsel olarak ispatlanmamıştır. Tırnak köküne alınan darbeler, tırnaklarda beyaz lekelere neden olabilir.
Yarım ay tırnak nedir?
Tırnak yataklarından başlayan beyaz bir yarım ay şekil göreceksiniz. Buna lunula denir. Bu yarım ay şekli aslında sağlığınız hakkında birçok bilgi verir. Küçük parmağın üzerindeki bir lunula, kural olarak neredeyse farkedilemez veya tamamen yok olmalıdır .

Normal tırnak rengi nasıl olur?​

Sağlıklı bir tırnağın rengi dokunulduğundan pembe- pembemsi beyaz olmalıdır. Eğer tırnaklarınız mat ya da çizgi çizgi başka renk ise gizli bir sağlık probleminiz olabilir. Yeşil tırnaklar, bakteriyal enfeksiyonun göstergesidir. Tırnakta kırmızı çizgiler, kalp kapağı enfeksiyonunun işareti olabilir.

Yarım ay tırnak nasıl yapılır?​

2016 Tırnak Modası: Merhaba ‘Yarım Ay’!
- Adım: Önce bir baz renk belirleyin.
- Adım: Tırnağınıza baz renginizi sürün. 2 kat yeterli olacaktır.
- 3. Adım: Bir bantı yarım ay şeklinde kesin ve tırnak dibinize yapıştırın.
- Adım: Bantın olduğu kısma kadar tırnağınızı bir başka renge boyayın. 2 kat yeterli olacaktır.

Geri