AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ltd Şti Anlamı Nedir?

SoruCevap

Yeni Üye
Ltd Şti anlamı nedir? Ltd Şti, limited şirketinin kısaltmasıdır. Hukuki bir kişilik kazanarak faaliyet gösteren bir ticaret şirketidir. Ltd Şti anlamı nedir? sorusuna yanıt olarak, bu tür bir şirketin ortaklarına sınırlı sorumluluk sağladığını söyleyebiliriz. Bu da ortakların şirketin borçlarından sınırlı şekilde sorumlu olduğu anlamına gelir. Bu şirket türü, ticari faaliyetlerde bulunmak için tercih edilen bir seçenektir. Şirketin sermayesi bölünebilir ve ortaklar arasında paylar belirlenebilir. Ayrıca, şirketi yönetmek için yönetim kurulu atanır. Ltd Şti, iş dünyasında sıklıkla tercih edilen bir şirket türüdür.
İçindekiler

Ltd Şti Anlamı Nedir?​

Limited şirket (Ltd. Şti.), Türk Ticaret Kanunu’na göre kurulan ve sınırlı sorumluluk taşıyan bir şirket türüdür. Bu tür şirketler, sermaye paylarına göre ortakların sorumluluğunu belirler. Ortakların şirkete yaptıkları sermaye katkısıyla sınırlıdır ve şirketin borçlarından sadece bu katkı oranında sorumludurlar.
Limited şirketler, en az iki ortak tarafından kurulabilir ve kuruluş sürecinde bir şirket sözleşmesi düzenlenir. Bu sözleşmede şirketin adı, amacı, sermayesi, ortakların payları, yönetim organları ve diğer önemli detaylar yer alır. Sözleşme, noter huzurunda imzalanmalı ve ticaret siciline tescil edilmelidir.
Limited şirketlerin adlarının sonunda “Limited Şirketi” veya kısaltması olan “Ltd. Şti.” ifadesi bulunmalıdır. Şirketin adı, kuruluş aşamasında tescil ettirilmeli ve kullanılacak isimde herhangi bir hukuki sorun olmamalıdır.
Ltd. Şti.’lerde ortaklar, şirkete yaptıkları sermaye katkıları oranında pay sahibi olurlar. Bu paylar, şirketin kar dağıtımında ve yönetim organlarının belirlenmesinde önemli bir kriterdir. Sermaye payları, şirketin kuruluş aşamasında belirlenir ve değiştirilmesi için ortaklar arasında anlaşma sağlanmalıdır.
Limited şirketler, anonim şirketlere göre daha az sermaye gerektirir ve ortakların sorumluluğu sınırlı olduğu için tercih edilen bir şirket türüdür. Ancak, şirketin faaliyetlerinden doğan borçlar, ortakların yapmış olduğu sermaye katkısını aşarsa, ortaklar bu borçları şahsen karşılamak zorunda kalabilir.
Özetlemek gerekirse, limited şirket (Ltd. Şti.) Türk Ticaret Kanunu’na göre sınırlı sorumluluk taşıyan ve sermaye paylarına göre ortakların sorumluluğunu belirleyen bir şirket türüdür.

Ltd Şti Anlamı Nedir?​

Ltd Şti anlamı nedir?
Limited Şirket anlamına gelir.
Limited Şirket nasıl kurulur?
Limited Şirket ortakları sınırlı sorumludur.
Limited Şirket sermayesi minimum 10.000 TL olmalıdır.

Limited Şirket yönetim kuruluna sahip olabilir.
Limited Şirket ticari işler yapabilir.
Limited Şirket limited ifadesiyle kısaltılabilir.
Limited Şirket ortaklarından biri Türk vatandaşı olmalıdır.
Limited Şirket faaliyetlerini tüzükle belirler.

Geri