AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lowbed dorse nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lowbed dorse nedir?​

Türkçesi “ölçü dışı” olan lowbed taşımacılığı, uluslararası ve yurt içi karayolu taşıma yönetmeliğine göre standartların dışında, normal kamyonlarla veya tırlarla taşınamayacak büyüklükte, uzunlukta, genişlikte veya tonajda olan yüklerin taşınmasını sağlayan yarı römorklara denmektedir.

Lowbed dorse kaç ton taşır?​

Lowbed dorse kaç ton taşır?
Dorse kısmının yerden yüksekliği en düşük olan lowbed türüdür. Bu lowbed araç türünde araç dorsesinin yerden yüksekliği maksimum 0,49 metreye kadar çıkabilir. Aracın kasa genişliği maksimum 6,8 metre, kullanılabilir genişliği ise 10.5 metredir. Aracın toplam taşıma kapasitesi ise 54 ton olarak belirlenmiştir.

Lowbed soforu nedir?​

Lowbed soforu nedir?
Lowbed, yarırömork çeşididir. Düşük gövdeye sahip olmasının sebebi büyük yük taşıma araçlarını taşıyabilmesi içindir. Genellikle iş makinası, tank ve obüs gibi büyük hacimli araçları bir yerden farklı bir yere nakletmek için kullanılmaktadır.

Low bed Truck ne demek?​

Lowbed taşımacılık, ağır yük taşımacılığı yapan nakliye şirketlerinin sağladığı bir hizmettir. Lowbedler, uluslararası düzenlemelere göre standartları aşan uzunlukları, boyutları, genişlikleri veya tonajları taşıyan ve normal kamyonlar veya mafsallı kamyonlar tarafından taşınamayan yük taşımacılığına izin verirler.

Doli Dorse nedir?​

Doli Dorse nedir?
Doli Lowbed Dorse, kullanım amacı ve taşıma kapasitesine uygun olarak aşırı yüklemeler de göz önüne alınarak tasarlanmış yüksek mukavemetli çelikten “I” ve, veya “Kutu” kesitli olarak gaz altı kaynak makineleriyle kaynak konstrüksiyondan imal edilmektedir.

Sal dorse ne demek?​

Sal dorse ne demek?
Sal tipi dorseler, klasik dorse tasarımından farklı olarak yan ve üst kapakları olmadan üretilen dorse tipleridir. Bu tip dorseler özellikle farklı boyutlarda ya da üst kısmı kapalı dorseler ile taşınamayacak kadar yüksek ürünlerin taşınmasında tercih edilmektedir.
Dorse kaç ton taşır?​
Standart Tır Dorse Ölçüleri 4 DİNGİL KAMYON Kırkayak Dört dingilli, ön ve orta dingiller bir, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 26 ton olan yük taşıma aracıdır.

Treyler kaç ton?​

Treyler kaç ton?
Normal tır (açık veya tenteli) : boy, en, yükseklik olarak 13.60x 2.42x 2.60 ölçülerine sahip olan aracın alacağı yük miktarı, 20 ila 24 ton aralığındadır. Maxima tır (tenteli römork): 13.60x 2.44x 2.80 ölçülerine sahip olan araç, 20 ila 24 ton yük alabilmektedir.

Sal kasa ne demek?​

Sal kasa ne demek?
Sal kasa Nakliyat standart taşıma yöntemleri ve kargolama ile taşınması mümkün olmayan gabari dışı yüklerin, özel araçlar ve uzman ekip ile taşınmasıdır.

Treylerin özellikleri nelerdir?​

Treyler; Özetle yarırömork olarak isimlendirdiğimiz en az 1 dingilli ve “Çekici” ile çekilerek (bir kısmı da taşınarak)hareket edebilen yük taşıma aracıdır. Üzerindeki yükün bir kısmını kendisine bağlı dingilin (dingillerin)taşıdığı, diğer kısmını da “Çekici” aracın taşıdığı araçtır.

Salkasa nedir?​

Salkasa nedir?
Sal kasa treyler S.PL, inşaat ve uzun malzemelerin taşınması için bir uzmandır. Sal kasa treyler özellikle hava koşullarına dayanıklı malların taşınması için uygundur.

Dorse imalatı nedir?​

Dorse imalatı nedir?
Dorse, taşımacılık sektöründe çekici araçların hareket ettirdiği yük taşıma için kullanılan yarı römorklara verilen addır. Başka bir açıdan Dorse kelimesini ele alacak olursak, 1911 yılında Amerika’da kurulan ve başlarda yalnızca römork tasarımı, ufak taşıma araç imalatı yapan “Dorsey Trailers” markasından gelmektedir.

Sal kasa TIR ne demek?​

Kılçık Dorse ne demek?​

Kılçık Dorse ne demek?
Kılçık treyler, yalnız başına şasiden ibaret olduğu için iskelet haliyle nakliyede kullanılamaz. Kılçık treyler; konteyner sevkiyatını gerçekleştirmek amacıyla üretilmiştir. Kısaca ‘konteyner taşıyıcısı’ olarak tanımlanmaktadır. Kılçık treyler, konteyner taşıyıcı treyler ya da kılçık şasi olarak adlandırılabilir.

1 tır dorsesi kaç ton alır?​

1 tır dorsesi kaç ton alır?
Lowbed ne kadar?​
Lowbed Fiyatları
Model | İlan Başlığı | Fiyat
Ticari Araç Dorse Lowbed Havuzlu | AKKAYA’DAN 2004 HAVUZLU 4 DİNGİL ÖZTÜRK TREYLER | 386.500 TL
Ticari Araç Dorse Lowbed Havuzlu | NükteA.Ş’den 2022 SIFIR NKTTreyler Marka Lowbed 3 Dingil Havuzlu | 525.000 TL

Lowbet kamyon nedir?​

Lowbet kamyon nedir?

Lowbet mi lowbed mi?​

Lowbet mi lowbed mi?
Lowbed kavramı aslında, yarırömork’ u çeken binek araçlarının ön tarafta uyarı yazısı ile bulunmasından dolayı ortaya çıkmıştır. Sektörde bu araçlar lowbed olarak adlandırılmaktadır.

Lowbet ne?​

Sal kasa dorse ne demek?​

Sal kasa dorse ne demek?

Tırlarda 13 60 ne demek?​

Tırlarda 13 60 ne demek?
Standart bir dorse çekiciye takıdlıktan sonra 340 cm olarak çekicinin ölçüsü baz alınır. 13,60 dorse takıldığında TIR’ın toplam uzunluğu 17 metre olarak baz alınır. Çekici uzunluğu ve çekici ölçüleri bu şekilde baz alınmaktadır.
 
Lowbed dorse, uluslararası ve yurt içi karayolu taşıma yönetmeliğine göre standartların dışında, normal kamyonlar veya tırlarla taşınamayacak büyüklükte, uzunlukta, genişlikte veya tonajda olan yükleri taşımak için kullanılan yarı römorklardır. Bu tür dorseler, ağır ve ölçüleri standartlardan farklı yüklerin taşınmasını sağlar.

Lowbed dorselerin taşıma kapasitesi, farklı modeller ve özelliklere göre değişebilmektedir. Örneğin, dorse kısmının yerden yüksekliği en düşük olan bir lowbed türünde aracın toplam taşıma kapasitesi 54 ton olarak belirlenmiştir.

Lowbed sürücüsü, genellikle lowbed araçlarını güvenli bir şekilde yöneten ve ağır yüklerin güvenle taşınmasını sağlayan deneyimli ve uzman bir şofördür. Bu şoförler, genellikle büyük hacimli araçları bir yerden başka bir yere nakletmek için lowbed araçları kullanmaktadırlar.

Sal kasa dorse ise, özellikle standart taşıma yöntemleri ve kargolama ile taşınması mümkün olmayan gabari dışı yüklerin, özel araçlar ve uzman ekip aracılığıyla taşınması işlemidir. Sal kasalar genellikle yan ve üst kapakları olmayan, farklı boyutlarda veya yüksek ürünlerin taşınmasında tercih edilen dorse tiplerindendir.

Dorse imalatı, taşımacılık sektöründe kullanılan yarı römorkların üretim sürecini ifade eder. Dorseler, çekici araçlar tarafından hareket ettirilen ve çeşitli yükleri taşıyan araçlardır.

Ayrıca, konteyner taşımacılığı için kullanılan kılçık treyler, yalnız başına şasiden ibaret olduğu için iskelet haliyle nakliyede kullanılamaz. Sal kasa treylerler ise inşaat ve uzun malzemelerin taşınması için özel olarak tasarlanmıştır.
 
Geri
Üst