SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Lotus Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
150 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kurabiye baharatı
Alabildiği kadar un
Tarçın, toz zencefil, toz karanfil, toz kişniş, kakule tozu
Lotus Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün materyalleri bir kaba alın, unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan modüller kopartarak yarım cm kalınlığında ince bir biçimde oklavayla açın.
Bıçak yardımı ile dikdörtgen halde kesin.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika denetimli bir halde pişirin.
Dağılmaması için büsbütün soğuduktan sonra tepsiden alın.
Lotus Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kurabiye baharatı
Alabildiği kadar un
Tarçın, toz zencefil, toz karanfil, toz kişniş, kakule tozu
Lotus Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün materyalleri bir kaba alın, unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan modüller kopartarak yarım cm kalınlığında ince bir biçimde oklavayla açın.
Bıçak yardımı ile dikdörtgen halde kesin.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika denetimli bir halde pişirin.
Dağılmaması için büsbütün soğuduktan sonra tepsiden alın.
Lotus Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı