Lotus Kremalı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lotus Kremalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
Yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Yarım su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Lotus Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına tereyağ,şeker, yumurta ve vanilya koyulur ve şeker eriyene kadar karıştırılır.
Başka materyalleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamurun 4/1 ini ayırıp öteki kısmını 24 ‘lü muffin kalıbının içine ortaları çukur olacak biçimde yerleştirilir.
Hazırlanan hamurların ortasına birer çay kaşığı lotus kreması koyulur.
Ayırılan başka hamurdan küçük toplar yapıp avcumuzun içinde açıp kurabiyelerin üzerine kapatılır.
Hazırlanan kurabiyeler 180 derece ısınmış fırında 25 dakika denetimli olarak pişirilir.
Pişirilip soğuyan kurabiyeler sıcak suda bekletilmiş lotus kreması ile süslenir.(bir buzdolabı poşetine lotus kremasından 1-2 kaşık koyup sıcak su dolu tasın içinde yumuşayana kadar bekletilir. Poşetin ucunu minik kesip yumuşayan kremayı akıtıyoruz)
Lotus Kremalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst