Lotus Cheesecake

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lotus Cheesecake Tanımı İçin Gereçler

Krema için;
700 gram labne
200 gram krema
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Tabanı için;
300 gram lotus bisküvi
80 gram eritilmiş tereyağı
Üzeri için;
Lotus kreması
Çekilmiş lotus bisküvi

Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bisküviyi rondodan geçirin içine tereyağını ekleyip uygunca karıştırın .
Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz 24 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına yayıp bastırın 5 dakika buzdolabında bekletin.
Kremayı yaparken birinci olarak labne, şeker, limon suyu ve kremayı karıştırın teker teker içine yumurtaları ekleyin uygunca yedirin.
Daha sonra unu ve nişastayı ekleyin karıştırın.
Bisküvili tabanın üzerine dökün.
Kalıbın kenarlarını folyo ile kaplayın (kenarlarının beyaz kalması için. )
Daha sonra 160 derecelik fırında 1 saat pişirin. ( tepsinin tabanına su dolu bi kap koyarsanız cheesecake’niz çatlamaz. )
Üzerini hazırlamak için lotus kremasını mikrodalga da 20 saniye ısıtın sıvı hale gelince pişen cheesecake’in üzerine sıcakken dökün.
1 gece buzdolabında bekletip süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Lotus Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst