- Konu Yazar
Lot numarasi neye göre belirlenir?
LOT numarası, belirlenen gruplarda üretilen ürünleri ifade eder. Örneğin A makinasında 26 Temmuz tarihinde üretilen ürünlere tek bir LOT numarası verilir ya da üretim adedi 500 ise, 500 adet ürünün tamamına aynı LOT numarası verilir.Lot bilgisi ne demek?
Lot, parti veya grup numarası olarak kullanılabilir. Firmaya giren stokların bir miktarı parti ya da grup olarak tanımlanır ve giriş işlemi sırasında bu gruba izleme ve kontrol amaçlı olarak tanımlayıcı bir kod verilir. Verilen bu kod, lot ya da parti numarası olarak adlandırılır.Parti numarası ne anlama gelmektedir?
Endüstriyel anlamda parti numarası, sayılar ve/veya harfler kullanarak, belirli üretim özellikleri (üretim saati, üretim tarihi, tanım kodu vb.) aynı olan bir dizi özdeş ürünün birbirinden ayrılmasını ve izlenebilmesini sağlar.
Pakette lot ne demek?
Parti Numarasına alternatif olarak Kod Numarası, Lot Numarası, Batch numarası olarak da adlandırılmaktadır. Lot Numaraları benzer gruplarda ki ürünlere verilen sayılardır, genellikle şişe etiketlerinde, paketlerde ve karton ambalajlarda saat ve tarih baskılarının yanına yazılır.
Ilaçta parti no ne demek?
Parti Numarası üretici tarafından ürünlere veya ürün paketlerine verilen numaradır. Parti Numarasına alternatif olarak Kod Numarası, Lot Numarası, Batch numarası olarak da adlandırılmaktadır.Parti no nasıl oluşturulur?
(2) Parti işareti veya numarası, birinci fıkrada bahsedilen işletmecilerden biri veya diğerinin sorumluluğu altında belirlenir ve işaretlenir. Etiket üzerindeki diğer işaretlemelerden açıkça ayırt edilebildiği durumlar hariç olmak üzere, parti işaretinin veya numarasının önünde ‘P’ veya ‘L’ harfi yer alır.Tarihte lot ne demek?
Lot Numaraları benzer gruplarda ki ürünlere verilen sayılardır, genellikle şişe etiketlerinde, paketlerde ve karton ambalajlarda saat ve tarih baskılarının yanına yazılır.
STT ne anlama gelir?
Son Kullanım Tarihi (SKT) veya Son Tüketim Tarihi (STT) olarak ifade edilir. Bu, bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihi ifade eder.