Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

LOSEV resmi kurum mu?

Editör

Yeni Üye

LÖSEV resmi kurum mu?​

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 1998 yılında Pediatrik Hematolog, Onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara’da kurulan ve lösemili ve kanser hastası çocuk ve yetişkinlere yardımda bulunan ve birçok ihtiyacını karşılayan bir vakıftır.

LÖSEV saç bağışı kaç cm?​

LÖSEV saç bağışı kaç cm?
Saçlarınızın en az 30 cm uzunluğunda kesilmesi gerekmektedir.

Löseve bağış yapılır mı?​

Tüm Türkiye’deki bütün BANKA şubelerinden herhangi bir masraf ödemeden LÖSEV’e bağışlarınızı yapabilirsiniz…

LÖSEV in nerelerde şubeleri vardır?​

LÖSEV in nerelerde şubeleri vardır?
Ankara merkezli LÖSEV’in şimdilik İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Adana ve Kayseri illerinde şubesi bulunmaktadır. Ancak Türkiye’nin dört bir yanında iletişimimiz olan lösemili çocuklar ve hayırsever kişiler bulunmaktadır.

LÖSEV bir sivil toplum kuruluşu mudur?​

Bugün ise, ülkemizin en çok tanınan, güvenilen ve en çok üreten sivil toplum kuruluşu olarak 20. yılımızı kutluyoruz. Bir avuç lösemili çocuk ile çıktığımız bu yolda bugün 30.000’e yakın lösemili ve kanserli çocuk ve yetişkin hastayı kucaklamış olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

LÖSEV kime ait?​

LÖSEV kime ait?
LÖSEV’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Dr. Üstün EZER, LÖSEV ailesinin şirin babası, çocuk uzmanı ve çocuk kan hastalıkları (Pediatrik Hematolog) uzmanıdır.

Löseve adak olur mu?​

Hayır, veremiyoruz. Kurbanlarımız büyük entegre et tesislerinde kesildiği için bu mümkün olmamakta. Kurbanınızın tamamını lösemili ve kanserli çocuklar için bağış olarak kesiyor ve değerlendiriyoruz.

Löseve zekat verilir mi?​

Löseve zekat verilir mi?
LÖSEV | Bağış * Fitre, Zekat ve Fidye bağışlarınız doğrudan ailelerimize maddi ve gıda yardımı olarak ulaştırılmaktadır.

Lösev in kaç gönüllüsü var?​

1998’de bir masa bir sandalye ile başlayıp 15-20 çocuğa destek verirken bugün 30.000’in üzerinde hastamıza ulaştık. Bir avuç gönüllümüzün desteğini alırken bugün 5 milyona yakın gönüllü ve bağışçımızla kocaman bir aile kurduk. Sürekli kalıcı projeler ve eserler üreterek herkesin umut ve yaşam kaynağı olduk.

Evet, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) bir sivil toplum kuruluşudur. 1998 yılında Ankara'da Dr. Üstün Ezer tarafından kurulmuştur. LÖSEV lösemili ve kanser hastası çocuk ve yetişkinlere yardım sağlayan, ihtiyaçlarını karşılayan ve birçok destek hizmeti sunan bir vakıftır.

LÖSEV'e saç bağışında bulunmak isteyenlerin saçlarının en az 30 cm uzunluğunda olması gerekmektedir. Bu bağış sayesinde lösemili ve kanser hastalarına peruk yapımında destekte bulunulmaktadır.

LÖSEV'e bağış yapmak isteyenler Türkiye genelindeki tüm banka şubelerinden masraf ödemeden bağışlarını yapabilirler. Bu bağışlar lösemili çocukların sağlık ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmaktadır.

LÖSEV'in şu anda İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Adana ve Kayseri illerinde şubeleri bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye genelinde iletişim ağı olan lösemili çocuklar ve hayırsever kişilerle de çalışmaktadırlar.

LÖSEV'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Dr. Üstün Ezer'dir. Kendisi pediatrik hematolog ve çocuk kan hastalıkları uzmanıdır. LÖSEV, 20 yıldır bir avuç lösemili çocukla başlayan çalışmalarını bugün 30.000'e yakın lösemili ve kanserli çocuk ve yetişkine hizmet vererek sürdürmektedir.

LÖSEV'in faaliyetleri arasında adak kabul etmemektedir. Ancak kurban kesimlerini lösemili ve kanserli çocuklar için bağış olarak kabul etmekte ve bu şekilde faydalarını artırmaktadır.

Zakat, fitre ve fidye bağışlarınızı LÖSEV'e yaparak bu yardımların doğrudan lösemili ve kanserli ailelerin maddi ve gıda ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olabilirsiniz.

LÖSEV'in destekçi ve gönüllü sayısı zamanla büyümüş olup, bugün 5 milyon civarında gönüllü ve bağışçısı bulunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana sürekli büyüyerek, kalıcı projeler üreterek lösemili ve kanserli çocuklara umut ve yaşam kaynağı olmayı hedeflemektedir.

Geri