AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lorlu Erişte Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Lorlu Erişte Böreği Tanımı İçin Materyaller
500 gram erişte
250 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Sosu için
1 yumurta
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt

Lorlu Erişte Böreği Tanımı Yapılışı

Öncelikle tereyağı tencereye alın, eriyince erişteyi içine aktarın biraz kavurun.
Üzerini geçecek kadar su ekleyin, tuzu da ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
Sos için yumurta, sıvı yağ ve sütü güzelce karıştırın.
Pişen eriştelerin üzerine sosun yarısını dökün.
Yuvarlak borcam güzelce yağlayın.
Eriştenin yarısını borcama dökün. İnce kıydığınız maydanoz ve loru karıştırın.
Eriştelerin üzerine dökün.
Kalan erişteleri de borcama dökün.
En son kalan sosu da eriştelerin üzerine dökün.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişirin. Afiyet olsun
 
Geri
Üst