AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lor Peynirli Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lor Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
250 gram tereyağ
2 su bardağı ılık su
2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine)
1 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
1 kg un 7 su bardağı
İçi için
1 kase lor peyniri
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt

Lor Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin kabin içerisine tereyağ ,ılık su, şeker ,yumurta akı ekleyip biraz karıştıralım yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
Üzerini kapatalım 1 saat mayalandıralım.
O sırada iç harcını hazırlayalım. Maydanozları ince ince doğrayalım.
Peynirin içine ekleyelim tuzu da atalım karıştıralım.
Gelelim hamurun üretimine 18 eşit bezeye ayıralım.
Hamuru akabinde bezenin ortasına elimizle açalım.
Fotoğraftaki üzere akabinde peynirimi harçtan koyup elimizin yakın tarafıyla ortasına üstüne bastıralım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine bütün hamurları dizelim.
Son olarak yumurta sarısının içine sütü ekleyip çırpalım ve hamurların üzerlerine sürelim.
Evvelce ısıtılmış 180 derecedeki fırında alt üstü kızarana kadar pişirelim.Deniyenlere şimdiden afiyet olsun
Lor Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst