AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lor Peynirli El Açması Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lor Peynirli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçi için;
Lor peyniri
1 tane soğan
Pul biber
Çok az sıvı yağ
Aralarını yağlamak için;
100 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Lor Peynirli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru yapalım un tuz ve su ilave edip ele yapışmayan hamur yapın ardından üzerini kapatıp dinlendirdikten sonra iç harcını hazırlayalım.
Doğranmış soğanı sıvı yağ da kavuralım. Ocaktan aldıktan sonra lor peyniri ve pul biber ekleyip karıştırın, kenara bırakın.
Dinlenen hamuru eşit parçalara ayırıp oklavayla biraz açalım.
Tepsiye katın üzerine hazırlamış olduğumuz yağı iki yemek kaşığı sürelim ve diğer yumaklarıda öyle üst üste katın 15 dakika dinlendirin.
Tekrar sonra tek tek alıp tezgahta elimizle çekerek açalım, çok kolay bir şekilde salacak kendini.
İnce olunca üzerine iç harcını döküp saralım, kıvırıp tepsiye katın.
180 derecelik fırında 40 dakika falan kontrol ederek pişirelim, şimdiden afiyet olsun.
Lor Peynirli El Açması Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst