AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lor peynirli borek ici nasil hazirlanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lor peynirli börek içi nasıl hazırlanır?​

Beyazı bir kapta lor peyniri, tuz, pulbiber, maydanoz ve zeytinyağı ile karıştırılır. Yufkalar üçgen dilimlenir. Dilimlerin geniş kısmına iç harçtan koyulur, sarılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir.
Yufka lor peyniri nasıl yapılır?
Lor Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lor peyniri, maydanoz ve dereotu bir kapta karıştırılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine bir yufka serilir.
- Üzerine süt ve sıvı yağ karışımı sürülür.
- 2 tane daha yufka bu şekilde serilir.
- Lor peynirinin hepsini dökülür ve tepsiye yayılır.
Lorlu yufka böreği nasıl yapılır?
Hazırlanan sos(su, süt, yumurta, sıvı yağ ve tuz çırpılır). Yufkanın üzerine sürülür. 2.yufka da serilir, sos sürülür. Sosunu bol kullanabilirsiniz ve 3. yufka da serilir hazırlanan harç her yerine eşit miktarda dağıtılır ve yufkanın iki kenarı hafifi içe katlanarak sigara böreği sarar şekilde rulo yapılır.

Lorlu iç Nasıl Hazırlanır?​

Kuru soğanlar ince ince doğrayıp zeytinyağında kavrulur. Sonra sırasıyla salça eklenir ve 2-3 dakika daha kavrulduktan sonra peynir ve ardından maydanoz ve baharatlar ilave edildikten sonra tencerede güzelce harmanlanır. Pide olmak üzere en yakın kebapçıya gönderilir. Afiyet olsun.
Peynirli börek içi nasıl hazırlanır?
Fırına Göndermek İçin Peynirli Börek İç Harcı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları küp küp doğruyoruz.
- Sıvı yağ eklediğimiz tencerede soğanı kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana toz biber ve tuzu ekleyip 3 dakika daha kısık ateşte kavuruyoruz.
- Peynirleri sırayla ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız harcı uygun bir kaba alıyoruz.
Lor peyniri nasıl yapılır?
Ev Yapımı Lor Peynirinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Lor peynirinin tuzlu olmasını istiyorsanız, sütü kaynatırken içerisine tuz ekleyin.
- Limon ve sirkeyi, süt kaynamaya başladığında ekleyin.
- Süt kesildikten sonra, en fazla 5-6 dakika içerisinde sütü ocaktan alın.
- Hazırladığınız peyniri kuru ve kapalı kaplarda muhafaza edin.
Sodalı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sodalı peynirli börek için ilk olarak yufkaları tepsiye yerleştiriyoruz.
- Tepsiyi yağladıktan sonra ilk yufkayı seriyoruz.
- İçine yumurta süt ve sıvı yağ karışımından 3-4 yemek kaşığı döküp her yerine sürüyoruz.
- Sonra ikinci ve üçüncü yufkaya da aynı şeyi yapıyoruz.
Peynirli yufka böreği nasıl yapılır?
Yufkadan Peynirli Börek Nasıl Yapılır?
- Süt ve yumurta bir kasede çırpma teliyle çırpıyoruz.
- Yufkayı tezgaha yayıp üzerine sosu sürüyoruz.
- Bir süzgeç yardımıyla un serpiyoruz.
- Bir kasede peynir ve maydanozu karıştırın.
- Kasedeki sosa batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Peynirli içi nasıl hazırlanır?
Peynirli Pide Harcı Tarifi Nasıl Yapılır? Kuru soğan soyulup rondadan geçirilir. Üzerine peynir, maydanoz, margarin sıvı yağ, tuz, karabiber, kírmızı biber, yumurta kırılıp iyice karıştırılır ve mahalle fırınında pişittirilir. Afiyet olsun.

Çökelekli pide içi nasıl hazırlanır?​

Peynirli börek içine ne konur?
Malzemeler
Böreğin iç harcı nasıl yapılır?
Az yağlı kıymayı katıp renk alana kadar soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün. Tuz, karabiber ve pul biber eklediğiniz iç harcı ocaktan alın. Böreklere lezzet vermesi ve yufkaları yumuşatması için; yumurta, ayçiçek yağı, süt, yoğurt ve tuzu küçük bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
 
Geri
Üst