SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Lor Peynirli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
İc harcı için;
Hafif tuzlu lor peyniri
1 yemek kaşığı sıvı yağı
Lor Peynirli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurunu hazırlamak için ılık su,ılık süt ve şekerle birlikte mayayı eritiyoruz.
Sonra tuz,yumurta, yağı ek edip karıştırıyoruz.
Azar azar unu ek edip hamurumuzu yoğuruyoruz.
Hamurumuzu yoğurduktan ve 30 dk mayalandırdıktan sonra 5 beze haline getiriyoruz.
Sonra lor peynirimizi elimizde kar topu üzere 5 adet top yapıyoruz, bezeye elimizle bastırarak biraz açıyoruz.
Bu lor topunu elimizle açtığımız hamurun ortasına koyuyoruz ve bohça üzere büküyoruz.
Yaptığımız içli hamur topumuzu oklavayla istediğiniz büyüklükte açıyoruz.
Tavada çok kısık olmayan ateşde alt üst çevirerek pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz lor peynirli bazlamamızı isteğe bağlı soğumadan tereyağıyla yağlıyoruz. ( tereyağıyla hoş oluyor).Yapan herkese afiyet olsun.
Lor Peynirli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
İc harcı için;
Hafif tuzlu lor peyniri
1 yemek kaşığı sıvı yağı
Lor Peynirli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurunu hazırlamak için ılık su,ılık süt ve şekerle birlikte mayayı eritiyoruz.
Sonra tuz,yumurta, yağı ek edip karıştırıyoruz.
Azar azar unu ek edip hamurumuzu yoğuruyoruz.
Hamurumuzu yoğurduktan ve 30 dk mayalandırdıktan sonra 5 beze haline getiriyoruz.
Sonra lor peynirimizi elimizde kar topu üzere 5 adet top yapıyoruz, bezeye elimizle bastırarak biraz açıyoruz.
Bu lor topunu elimizle açtığımız hamurun ortasına koyuyoruz ve bohça üzere büküyoruz.
Yaptığımız içli hamur topumuzu oklavayla istediğiniz büyüklükte açıyoruz.
Tavada çok kısık olmayan ateşde alt üst çevirerek pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz lor peynirli bazlamamızı isteğe bağlı soğumadan tereyağıyla yağlıyoruz. ( tereyağıyla hoş oluyor).Yapan herkese afiyet olsun.
Lor Peynirli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı