SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Lor Peynirli Acılı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 paket maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Un
İç harcı için
3 adet kuru soğan
500 gram lor peyniri
1 maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Lor Peynirli Acılı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurunuzu yapalım süt şeker ve mayayı karıştırın etkinleşmesini bekleyin 10dakika.
Ardından yağ,tuz ve unu ekleyin yoğurun hazır olan hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye sıvı yağ ekleyip pişirelim.
Soğanlar uygunca pişince lor peynirini ,baharatları ve doğranmış maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım pişsin.
Bu esnada uygunca özleşince iç harcımız hazırdır soğumaya bırakalım.
Mayalanan hamuru bezeler haline getirip uzun halde açalım.
İç harcını koyup iki kenardan katlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
180 derecede pişirelim şimdiden afiyet şifa olsun.
Lor Peynirli Acılı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 paket maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Un
İç harcı için
3 adet kuru soğan
500 gram lor peyniri
1 maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Lor Peynirli Acılı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurunuzu yapalım süt şeker ve mayayı karıştırın etkinleşmesini bekleyin 10dakika.
Ardından yağ,tuz ve unu ekleyin yoğurun hazır olan hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye sıvı yağ ekleyip pişirelim.
Soğanlar uygunca pişince lor peynirini ,baharatları ve doğranmış maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım pişsin.
Bu esnada uygunca özleşince iç harcımız hazırdır soğumaya bırakalım.
Mayalanan hamuru bezeler haline getirip uzun halde açalım.
İç harcını koyup iki kenardan katlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
180 derecede pişirelim şimdiden afiyet şifa olsun.
Lor Peynirli Acılı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı