AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lor peyniri nasil tatlandirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lor peyniri nasıl tatlandırılır?​

Yarım kilo lor peynirini bir kaseye alın. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağını ekleyip karıştırın. 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı nane, yarım tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı çörek otu Yarım çay bardağı ince kıyılmış cevizi ekleyip servis yapın.
Tencerede lor nasıl yapılır?
Lor Peyniri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerenin içerisine çiğ sütü aktarın.
- Kısık ateşte karıştıra karıştıra sütünüzü kaynatmaya başlayın.
- Kaynama noktasına geldiğinde içerisine limon suyu ve sirkeyi ilave ederek güzelce karıştırın.
- Sütünüzde kesilmeler gözlemleyeceksiniz.
1 kg lor peyniri kaç kilo sütten yapılır?
Beş kilo sütten bir kilo peynir elde edilir.

Lor buzdolabında kaç günde bozulur?​

Lor peyniri kesilen sütten elde edildiği için buzdolabında en fazla 3-4 gün bozulmadan saklayabilirsiniz. Tulum, mihaliç, eski kaşar ve hellim gibi sert yapıda peynirler hava almadığından emin olduğumuz sürece, sıkıca sarılı olarak 3-4 hafta buzdolabında saklanabilir.
Çökelek nasıl Lezzetlendirilir?
Peynirinizin daha lezzetli olabilmesi için tam yağlı bir süt kullanmanız oldukça önemli. Sütünüzü ocağa alıp kaynatmaya başlayın. Güzelce kaynatıp ardından içerisine sirke veya limon ilave edin. Bu ikiliyi birlikte ya da sadece birini ilave ederek sütünüzü kestirin.
Nefis lor peyniri nasıl yapılır?
Kaynamaya başlayan süte yoğurdu ekleyelim ve biraz karıştıralım. Süt kesilmeye başlayacaktır ve yeşilimsi sıvı kesikleşen kısımdan ayrılacaktır. 5 dakika kadar daha kısık ateşte kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve oluşan peyniri bir tülbent ve süzgeç yardımı ile süzelim.

5 kilo sütten ne kadar peynir yapılır?​

5 Kilo Sütten 1 Kilo Beyaz Peynir.
Lor peyniri bozulduğu nasıl anlaşılır?
Peyniri yemeden önce küflenip küflenmediğini kontrol etmeniz, peynirin bozulduğunu anlamanızı sağlar. Peynirin bazı yerlerinde farklı renkte noktalar görürseniz peynir bozulmuş demektir. Peynirin sadece belirli bir yerinde bile bozulma görürseniz bu peyniri kesinlikle tüketmemelisiniz.
 
Geri
Üst