- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 198.141
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Lokumun faydaları var mı?
Besin Değeri Yüksektir. Karbonhidrat, protein, potasyum, kalsiyum ve demir açısından zengin bir kaynak lokumun besin değeri de oldukça yüksektir. Zengin içeriği ve yoğun aromasıyla lokum, vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyum ve vitamini karşılamaktadır.Lokum osmanliya ne zaman geldi?
Lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu’da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı. Avrupa’da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla “Turkish Delight” adıyla 18. yüzyılda tanınmaya başlandı.Lokum mideye dokunur mu?
Lokum, sindirim problemlerinin giderilmesinde son derece etkilidir. Aşırı yemek yemenin ardından hazımsızlık sorunlarına iyi geldiği bilinmektedir. Yapısında yüksek oranda lif bulunur. Bu nedenle kişilerin uzun zaman boyunca tokluk yaşamasını sağlamaktadır.
Hangi lokum mideye iyi gelir?
Aşırı yemek tüketimi sonrası yaşana hazımsızlık sorunu için uzmanlar özellikle hindistan cevizi ile yapılan lokumun tüketilmesini önler. – İçerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tokluk hissi veren lokum diyet yapmak isteyenler içinde ideal bir besindir.Hangi lokum faydalı?
Bu sağlık sorunlarının yaşanma riskini azaltmak için uzmanlar, günde 5 tane vanilyalı veya kakaolu lokum tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Yüksek karbonhidrat değerlerine sahip olduğundan bu atıkların bağırsaklardaki emilimini hızlandırır ve vücuttan atılmasını sağlar.Lokum ilk nerede yapıldı?
Bir başka teoride Hacı Bekir Efendi ile ilgilidir. Rivayete göre Hacı Bekir Efendi Kastamonu’nun küçük bir köyünden İstanbul’a göç etti ve zaten lokumu icat etmişti. Sultan Abdul Hamid döneminde şehir merkezinde küçük bir dükkân açarak lokum satmaya başlayan, hızla ün ve para kazanan biri olmuştu Hacı Bekir Efendi.