AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lokumlu Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lokumlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
1 paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket toz krem şanti
1 adet vanilin
4.5 su bardağı un
Sade lokum

Lokumlu Kurabiye Tanımı Yapılışı

Un hariç tüm oda sıcaklığında ki materyaller uygun bir kaba alınır.
Homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
Daha sonra yavaş yavaş un eklenerek yoğurmaya başlanır.
Dağılmayan bir kıvamda olmadı gerekir.
Hamur hazırlandıktan sonra buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
Lokumlar zar boyutunda doğranır.
Hamurdan cevizden biraz daha küçük yahut ceviz büyüklüğünde modüller koparılır.
İçersine lokum koyulur ve fırın kağıdına dizilir.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirilir.
Boyutuna nazaran pişme mühleti değişebilir.
Üzeri kızarmadan fırından almalısınız.
Birinci sıcağı çıkınca dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Ilık yahut soğuk tüketilebilir. 1 hafta muhakkak bayatlamıyor onu da söyleyeyim.
Deneyenlere afiyet olsun
 
Geri
Üst