AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lokum Tavuk Şiş (Fırında)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lokum Tavuk Şiş (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler
2 kilo tavuk göğsü
Çeri domates
Yeşil biber
Kapya biber
Sos için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
1 er tatlı kaşığı toz kırmızı biber pul biber kekik tuz karabiber köri

Lokum Tavuk Şiş (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir karıştırma kabına tavuğu iri küp bir halde olarak doğrayalım.
Sıvıyağ, yoğurt, sarımsak, baharatlar ve tuzu içerisine ek ederek güzelce harmanlayalım. En az iki saat kadar bu halde dinlenmeye bırakalım (Lokum üzere olacaktır)
Biberlerimizi uygun boyutta doğrayalım.
Dinlenen tavuklarımızı biber ve çeri domateslerle birlikte şişlere dizelim.
Hazırladığımız tavuk şişlerini fırın kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alarak evvelden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 35-45 dakika pişmeye bırakalım. Sıcak servis edelim
Not: Dileyen bir yemek kaşığı domates salıcısı ekleyin. Bu tanımın yarısını yapsanız kâfi olacaktır.

Lokum Tavuk Şiş (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst