AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lokum Kıvamında Arpacık Soğanlı Yahni

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Lokum Kıvamında Arpacık Soğanlı Yahni Tanımı İçin Malzemeler
400 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
15-20 adet arpacık soğan
2 baş sarımsak
1 adet patates ( küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2-3 su bardağı sıcak su
1 çay kşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, kekik

Lokum Kıvamında Arpacık Soğanlı Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak etleri düdüklü tencerede pişiriyoruz. Yağlar eritilir. Etler eklenip kavrulur. Biraz sotelenince sıcak su ve tuz ek edilip kapağı kapatılır. 20-25 dk pişmeye bırakılır. Düdüklü tencereye nazaran değişiklik gösterebilir.
Sonra tencereye kabukları soyulup yıkanmış arpacık soğanlar, sarımsaklar, domates salçası ve patatesler ek edilir. 5-10 dk yumuşayana kadar pişirilir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılmaz.
Baharatlar da eklenip uygun bir fırın kabına alınır. Üzerleri kurumaması için ıslatılmış fırın kağıdı ile kapatabilirsiniz.
Alt üst ayarda 200 derecede 10-15 dk hafif suyunu çekene kadar pişirilir. Böylelikle lezzeti daha düzgün bütünleşmiş olacak. İsteğe bağlı pilav eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun
Not: İsterseniz fırınlamayıp sulu yemek olarak servis yapabilirsiniz. Küçük güveçlerde de hazırlayabilirsiniz.

Lokum Kıvamında Arpacık Soğanlı Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst